Banner Before Header

Polttoaineiden hinnat putosivat – yhtiöt reagoivat etuajassa

Polttoaineiden hinnat näyttävät pudonneen selvästi viime viikosta. Liikennepalvelukauppiaat ry:n puheenjohtajan Juha Yli-Kesäniemen mukaan hintojen lasku johtuu maan hallituksen päättämästä jakeluvelvoitteen alentamisesta.

Lue lisää: Jakeluvelvoitteen alentaminen näkyi bensapumpuilla

Polttoaine.net-sivuston mukaan 95E10-bensiinin keskilitrahinta oli Suomessa maanantaina 2,41 euroa ja 98-bensiinin keskilitrahinta oli 2,50 euroa. Dieselin keskilitrahinta oli sivuston mukaan 2,36 euroa.

Tilastokeskuksen tiistaina julkaisemien tietojen mukaan 95E10-bensiinin keskihinta oli Suomessa viime viikolla 2,55 euroa ja 98E5-bensiinin 2,65 euroa litralta. Dieselin keskihinta oli puolestaan 2,53 euroa litralta.

Yli-Kesäniemen mukaan polttoaineyhtiöt ovat reagoineet jakeluvelvoitteen alentamiseen jo etuajassa, vaikka virallisesti alentaminen ei ole vielä tullut voimaan.

–  Kun valtiovalta laskee biovelvoitetta, niin se väistämättä johtaa siihen, että hinnat tulevat alaspäin, Yli-Kesäniemi sanoi STT:lle.

–  Jokainen yhtiö reagoi tähän nyt omilla aikatauluillaan, kun varastoista pystytään lykkäämään edullisempaa polttoainetta markkinoille.

Yli-Kesäniemi itse toimii Nesteen kauppiaana Lehtimäellä Etelä-Pohjanmaalla.

–  Itse olen viimeksi tänään laskenut omia hintojani, kun eilen tuli kuorma, Yli-Kesäniemi kertoi.

Ukrainan sota nostanut polttoaineiden hintoja

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus päätti toukokuussa alentaa väliaikaisesti polttoaineiden jakeluvelvoitetta – eli uusiutuvien polttoaineiden osuutta myydystä polttoaineesta – polttoaineiden hintojen laskemiseksi.

Polttoaineiden kohonneilla hinnoilla on ollut tänä vuonna iso rooli kuluttajahintojen yleisessä nousussa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut raakaöljyn hintaa, koska länsimaat pyrkivät minimoimaan venäläisen öljyn käyttöä.

Source Link is.fi