Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_32aa8d8dfc8809f817e763f792fae91a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Porilaiset hieroivat silmiään: kauppakeskus oli täynnä puisia sukuelimiä – Uutisalue
Banner Before Header

Porilaiset hieroivat silmiään: kauppakeskus oli täynnä puisia sukuelimiä

Porilaiset joutuivat hieromaan silmiään lauantaina kauppakeskus Isokarhussa, kun eteen avautui liuta puisia sukuelimiä. Perjantaina auenneessa Ars Pori -taidenäyttelyssä kauppakeskus Isokarhun tyhjät liiketilat täyttyvät erilaisista taideteoksista.

Lauantaina kenties eniten huomiota herättivät taiteilija Tapani Kokon sukuelinveistokset. Paikalla olleen Ilta-Sanomien toimittajan mukaan Isokarhussa oli iltapäivällä ihmisiä lähes ruuhkaksi asti.

Porissa vietetään Porin päivä -kulttuuri- ja kotiseututapahtumaa.

Porilainen Maija-Liisa Vettenniemi oli nähnyt näyttelyn jo perjantaina. Lauantaina hän saapui paikalle uudestaan puolisonsa Juhani Vettenniemen kanssa.

– Aika rohkeaa. Mun huumori kestää kyllä, hän kommentoi ensivaikutelmaansa veistoksista.

– Voi olla, että ei kaikkien, Maija-Liisa Vettenniemi lisää.

Kokon teokset herättivät ajatuksia myös näyttelyn taiteilijoissa.

– Kyllä mietimme, että onkohan tämä liian ronski. Onhan tämä haastava sisäänheitto ja katseenkiinnittäjä, sanoo Jenna Jauhiainen, jonka videoinstallaatio on yksi näyttelyn teoksista.

Huoli oli turha, sillä porilaiset eivät jäykistyneet järkytyksestä, vaan ihmiset pysähtyivät hämmästelemään, kyselemään ja ottamaan kuvia teoksista. Jauhiainen sanoo, että ihmiset ovat suhtautuneet taideteoksiin hyvin.

– Esimerkiksi lapset tuntuvat näkevän tämän leikkisyyden kautta.

Porilainen Mika Fagerlund piti näyttelyä hyvänä. Hänen mielestään näyttely on pysäyttävä ja elävöittää muutoin tyhjää tilaa.

– On oikeasti hyvä, että kun täällä on tyhjää tilaa, sitä hyödynnetään ja joutuu pysähtymään katsomaan ja ajattelemaan.

Ars Pori -taidenäyttely alkoi perjantaina ja jatkuu lokakuun 30. päivään saakka.

Source Link is.fi