Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cfff54c5cf7a2c7b3c229b88a7f69f9d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Porkkalasta löytyi murri! – Uutisalue

Porkkalasta löytyi murri!

Kirkkonummella Porkkalanniemellä on tehty tiistaina aamulla sensaatiomainen lintuhavainto.

Porkkalan luotsiaseman edustalla kellunut mustavalkoinen rastaankokoinen merilintu ilmoitettiin Bongariliiton Lintutiedotus-järjestelmään juuri ennen kello 10 pikkuruokkina (entinen nimi jääkyyhky).

Kun paikalle saapui lisää harrastajia, kiinnitettiin huomiota keltaiseen nokkaan ja harmaaseen selkään ja kävi ilmi, että kyseessä onkin kaukaa läntiseltä pallonpuoliskolta kotoisin oleva mustakurkumurri, englanniksi Ancient murrelet ja tieteelliseltä nimeltään Synthliboramphus antiguus.

Murrin nimi tulee todennäköisesti sen äänestä, joka on murrimaista eli ei melodista.

Se kuuluu ruokkilintuihin.

Mustakurkkumurri pesii yleisenä Beringin salmen eteläpuolella sekä Kiinan ja Venäjän rannikkoilla että Alaskan ja Kanadan rannikkoilla, muun muassa Keltaisella merellä ja Aleuteilla.

Porkkalan kärkeen virtaa parhaillaan satoja ja satoja lintubongareita eri puolilta Suomea. Murri oli välillä kadoksissa, mutta löytyi uudelleen.

Kyseessä on, mikäli havainto hyväksytään lintuharrastajien totuuskomissiossa Rariteettikomiteassa, Suomelle uusi lintulaji.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Source Link is.fi