Banner Before Header

Pormestarikilvasta vetäytynyt Kirsi Piha tilitti Avulle rankasta taipaleestaan: ”Otin turpaan ja vaikenin”

Kirsi Piha kertaa tuoreimmassa Apu-lehdessä tunnelmiaan viime vuoden helmikuulta, kun hän yllättäen vetäytyi tavoittelemasta Helsingin pormestarin paikkaa.

Lue lisää: Kirsi Piha luopuu kokoomuksen pormestari­ehdokkuudesta Helsingissä: ”Tämän sanon raskain sydämin”

Piha sanoo tehneensä virhearvion olettaessaan, että kaupungin johtaminen ja puoluepolitiikka olisivat toisistaan irrallisia asioita.

– Jos on kuntavaaliviitekehyksessä oman puolueensa ykkösehdokas, asetelma muistuttaa valtakunnan politiikkaa siinä mielessä, että silloin edustat sitä koko jengiä. Sitä en osannut arvioida, Piha sanoo Avulle.

Lue lisää: Kirsi Piha avautuu HS:lle ”kokoomuksen rumasta salaisuudesta” – paljastaa nyt, miksi luopui pormestari­ehdokkuudesta

Piha ehti helmikuussa 2021 olla vajaat kaksi viikkoa kokoomuksen pormestariehdokas Helsingissä.

Piha vahvistettiin kokoomuksen ehdokkaaksi 15. helmikuuta, mutta shokeeraava ilmoitus tuli jo 27. helmikuuta, jolloin hän ilmoitti luopuvansa pormestariehdokkuudesta.

Omassa ilmoituksessaan hän kertoi perusteeksi mm. arvojen ja ristiriitojen kirjon, joka puoleen sisällä on.

Sen koommin Piha ei ole vetäytymisensä syistä juuri puhunut. Heinäkuussa Piha kertoi Helsingin Sanomien kuukausiliitteen haastattelussa, että suurin luopumiseen johtaneista laukaisevista syistä oli sosiaalisessa mediassa käynnistynyt hyökkäys häntä kohtaan sen jälkeen, kun hän oli vastannut kysymykseen maahanmuutosta MTV:n Uutisaamussa keskiviikkona 17. helmikuuta.

Kirsi Piha sanoo Avulle, että hän ei todennäköisesti lähde enää mukaan politiikkaan.

Pihan mukaan iso osa hyökkäyksen osallistuneista oli hänen ”omaa porukkaansa” eli kokoomuslaisia.

Silloin Piha totesi HS:n mukaan, että hän ei pystykään ”edustamaan sitä jengiä”.

– Luulen, että olin koko kevään vähän shokissa. Otin turpaan ja vaikenin. Se oli omalle kärsivällisyydelleni koetinkivi. Sitten otin vielä toisen kerran turpaan, kun julkaisin pamfletin, Piha sanoo Avussa.

Pamfletilla Piha tarkoitti kesällä julkaisemiaan ajatuksia ratkaisustaan ja kokoomuksesta puolueena.

Piha sanoo lisäksi Avulle, että hän ei todennäköisesti lähde enää mukaan politiikkaan eikä hänellä ole enää valtapyrkimyksiä. Hän kuitenkin korostaa, että Helsinki on hänelle yhä äärimmäisen tärkeä kaupunki.

– Koen Helsingin syvästi merkityksellisenä, ja minulle oli kova paikka jättäytyä pois ehdolta, Piha sanoo Avun haastattelussa.

Pihan vetäydyttyä kokoomuksen pormestariehdokkaaksi nousi Juhana Vartiainen. Kokoomus säilytti asemansa Helsingin suurimpana puolueena, ja Vartiaisesta tuli Helsingin pormestari.

Source Link is.fi