Banner Before Header

Presidentti Niinistö käynyt puhelinkeskustelun Ruotsin pääministerin kanssa – aiheena muun muassa Nato

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tänään puhelimessa Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa, kertoo Tasavallan presidentin kanslia (TPK) tiedotteessaan.

Keskustelun pääaiheena oli Euroopan turvallisuustilanne, jonka tiimoilta molemmat olivat ilmaisseet huolensa.

Lisäksi Niinistö oli todennut, että Naton avoimien ovien politiikka on tärkeä, ja sen jatkuvuus on vahvistettu.

Suomen mahdollinen hakeminen Naton jäseneksi on ollut viime aikoina pinnalla Venäjän toimien vuoksi Ukrainan rajan lähellä.

Niinistö otti uudenvuodenpuheessaan kantaa Venäjän viimeaikaisiin toimiin ja Euroopan turvallisuustilanteeseen. Hän totesi, että konflikti Ukrainan rajoilla on syvenemisen partaalla ja Euroopan turvallisuuden kannalta tunnelmat ovat kiristyneet.

Samalla hän kertoi Venäjän joulukuussa esittämien ukaasien Yhdysvalloille ja Natolle olevan ristiriidassa Euroopan turvallisuusjärjestyksen kanssa.

– Useamman jäsenmaan, myös Ruotsin ja Suomen, suvereniteettia on unionin ulkopuolelta kyseenalaistettu. Tämä tekee EU:sta asianosaisen. EU ei saa tyytyä vain tekniseen pakotekoordinaattorin rooliin, Niinistö sanoi uudenvuodenpuheessaan.

Myöhemmin presidentti kommentoi kohua herättänyttä uudenvuodenpuhettaan ja korosti tilanteen olevan tällä hetkellä selvä ja vakaa.

– Jos tilanne ja mielipiteeni muuttuu, niin ilmaisen senkin selkeästi, presidentti kommentoi tiistaina uudenvuodenpuheestaan syntyneitä käsityksiä.

Source Link is.fi