Presidenttipari saapui Ahvenanmaalle yhdessä Ruotsin kuninkaallisten kanssa – Jenni Haukio edusti hurmaavassa asussa

PRESIDENTTI Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio osallistuvat tänään Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhliin. Presidenttiparin lisäksi juhlallisuuksiin osallistuvat Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia, pohjoismaiden parlamenttien puhemiehet sekä Suomen hallituksen edustajia.

Ruotsin kuningaspari ja Suomen presidenttipari aloittivat päivän tutustumalla historialliseen Bomarsundin linnoitukseen. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio sekä Ruotsin kuningaspari saapuivat poliisisaattueessa bussikuljetuksella muiden vieraiden kanssa.

Kuningatar Silvialla oli yllään vaaleanvihreä jakkupuku. Silvialla oli myös näyttävä kultakoru kaulassaan. Rouva Jenni Haukiolla oli puolestaan yllään kukallinen mekko ja vaaleanpunainen hattu.

Kaarle Kustaa ja Niinistö kävelivät vierekkäin edellä keskustellen keskenään. Silvia ja Haukio tulivat perässä myöskin keskenään jutellen. Muu vierasseurue, johon kuuluivat muun muassa Matti Vanhanen ja Anna-Maja Henriksson, seurasivat perässä katsomaan raunioita hetken kuluttua.

Ahvenanmaalle saapuneet vieraat saavat nauttia aurinkoisesta saaristosäästä. Kunniavieraita vastassa oli median edustajia. Mediaa on Ahvenanmaalle paikalla runsaasti, yhteensä noin 30 kuvaajaa ja toimittajaa. Lisäksi turvamiehiä on paikalla useita autollisia.

Päivän ohjelmaan kuuluvat muun muassa vierailut Bomarsundin linnoituksen raunioilla ja Kastelholman linnassa sekä tilaisuus Ahvenanmaan itsehallinnosta ja asemasta demilitarisoituna alueena. Päivän huipentavat illallinen ja juhlakonsertti.

Ruotsin kuningaspari, Niinistö ja Haukio tapasivat toisensa aivan hiljattain, kun Niinistö ja rouva Haukio matkustivat valtiovierailulle Ruotsiin toukokuun puolivälissä. Presidenttiparia vastassa olivat Tukholmassa Kaarle Kustaan ja Silvian lisäksi myös kruununprinsessa Victoria sekä prinssi Daniel.

Tuolloin kahteen kiireiseen päivään mahtui muun muassa kuninkaallisia seremonioita ja keskusteluita kuninkaan, kuningattaren, pääministeri Magdalena Anderssonin, valtiopäivien ja ministerin kanssa sekä vierailu sotilastukikohtaan. Presidenttipari tapasi myös elinkeinoelämän ja kulttuurialan edustajia.

Source Link is.fi