Banner Before Header

Prinssi Andrew sopi siviilikanteen – summaa ei kerrottu julkisuuteen

Britannian prinssi Andrew on sopinut Virginia Giuffren kanssa, että Giuffre luopuu prinssiä vastaan nostamastaan siviilikanteesta, New York Times uutisoi. Sopimuksen mukaan Andrew maksaa Giuffrelle summan, jonka suuruutta ei ole kerrottu julkisuuteen.

Giuffre oli kanteessa hakenut Andrew’lta vahingonkorvauksia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tarkoituksellisesti aiheutetusta henkisestä kärsimyksestä. Giuffre väitti kanteessa, että Andrew oli harrastanut hänen kanssaan seksiä kolme kertaa, joista ensimmäisellä Giuffre olisi ollut 17-vuotias.

Oikeudelle toimitettujen asiakirjojen mukaan sen lisäksi, että Andrew maksaa Giuffrelle, prinssi ”aikoo myös tehdä merkittävän lahjoituksen” hyväntekeväisyysjärjestölle ”tukeakseen uhrien oikeuksia”.

Siviilikanne liittyi liikemies Jeffrey Epsteiniin ja häntä vastaan nostettuihin syytteisiin. Giuffre väitti, että Andrew olisi käyttänyt häntä hyväksi Epsteinin kartanolla New Yorkissa ja Epsteinin yksityissaarella. Siviilikanteessa väitettiin myös, että Epstein ja tämän pitkäaikainen ystävä ja kumppani Ghislaine Maxwell pakottivat Giuffren harrastamaan seksiä Andrew’n kanssa Maxwellin kotona Lontoossa.

Epstein teki itsemurhan elokuussa 2019 odottaessaan oikeudenkäyntiä. Maxwell todettiin joulukuussa syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin.

Giuffren ja prinssin yhteisessä lausunnossa Andrew sanoo, että Jeffrey Epsteinin toiminta oli yleisesti tiedossa ja, että hän katuu yhteyttään Epsteiniin.

– Prinssi Andrew’n tarkoituksena ei koskaan ollut mustamaalata Giuffrea ja hän hyväksyy sen, että Giuffre on kärsinyt sekä hyväksikäytön uhrina että epäreilujen julkisten hyökkäysten seurauksena, yhteisessä lausunnossa todetaan Reutersin mukaan.

Andrew on Britannian kuningatar Elisabetin kolmas lapsi ja toinen poika. Hovi kieltäytyi kommentoimasta Andrew’n ja Giuffren sopimusta Reutersille.

Source Link is.fi