Banner Before Header

Prinssitittelinsä menettänyt Andrew sopi seksisyytteistä rahalla – tekee ”merkittävän lahjoituksen” syyttäjäosapuolen järjestöön

Entinen kuninkaallinen korkeus, Yorkin herttua Andrew on tehnyt sovinnon syytteet nostaneen Virginia Giuffren, oikeusasiakirjoista selviää.

Giuffre ja Andrew sopivat muiden muassa, että Yorkin herttua tekee ”merkittävän lahjoituksen” syyttäjän, Giuffren edustamalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Lahjoituksen määrästä ei ole kerrottu.

The Guardian spekuloi (siirryt toiseen palveluun) aiemmin, että Andrew haluaa todennäköisesti sopia syytteistä rahalla ennen oikeudenkäyntiä.

Lehti arvioi, että häviäminen oikeudessa voisi johtaa vahingonkorvauksiin, joiden hintalappu voisi pyöriä miljoonissa.

Lisäksi oikeudenkäynti olisi nöyryyttävä Andrew’lle, joka on jo menettänyt prinssitittelinsä sekä sotilasarvonimet kohun takia.

Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa tämän vuoden lopussa. Sovinto tarkoittaa, että asia ei todennäköisesti etene julkiseen oikeudenkäyntiin valamiehistön eteen.

Andrew kiistää syytteet

Giuffre syyttää tittelinsä menettänyttä prinssiä yli 20 vuoden takaisista tapahtumista. Giuffren mukaan Andrew käytti häntä seksuaalisesti hyväksi, kun tämä oli vasta 17-vuotias.

Andrew’ta vastaan ei ole nostettu rikossyytteitä, vaan tapausta puidaan siviilioikeudessa.

Syytteet nostettiin viime vuoden elokuussa. Giuffren mukaan edesmennyt seksuaalirikollinen ja liikemies Jeffrey Epstein kauppasi Giuffren useaan otteeseen Yorkin herttua Andrew’lle seksiä varten.

Tiistaina julkaistussa lausunnossa Andrew pahoitteli yhteyksiään Epsteiniin. Lausunnossa Andrew myös kiitti Giuffrea ja muita seksuaalisen hyväksikäytön uhreja rohkeudesta puolustaa omia ja muiden oikeuksia.

Andrew on kuitenkin kiistänyt syytteet hyväksikäytöstä.

Giuffren asianajaja kommentoi aiemmin BBC:lle (siirryt toiseen palveluun), että pelkkä rahallinen korvaus tuskin riittää kanteen nostaneelle Giuffrelle.

Brittihovi ei ole kommentoinut Andrew’n ja Giurffren tekemää sovintoa.

Lue lisää aiheesta:

Source Link yle.fi