Banner Before Header

Puolan lennon­johtajien lakko viivästytti lentoja Suomeen – perjantaina edessä voivat olla ”massiiviset” peruutukset

Puolan lennonjohtajien lakkoilu on haitannut lentoliikennettä Suomeen. Taloussanomat on saanut yhteydenottoja muun muassa Kreetan Haniasta ja Puolan Krakovasta, missä suomalaismatkustajien lennot kotimaahan ovat viivästyneet.

– Puolan lennonjohtajien työtaistelutoimet ovat vaikuttaneet myös Finnairin liikenteeseen ja aiheuttaneet viivästyksiä joihinkin lentoihimme, sillä Puolan lentojen lisäksi esimerkiksi Kreikan, Turkin, Italian, Kroatian ja osa Aasian lentojen reiteistä kulkevat Puolan ilmatilan kautta, Finnairin viestinnästä kerrotaan Taloussanomille.

– Tällä hetkellä myös Ukrainan, Valko-Venäjän ja Venäjän ilmatilojen kiertäminen vaikuttaa käytettäviin reitteihin.

Puolassa lennonjohtajat ovat lakkoilleet ja osa on irtisanoutunutkin tehtävistään, mikä on vaikeuttanut paitsi maan omien lentokenttien toimintaa myös Puolan ilmatilaa käyttäviä lentoja.

Puolan viranomaiset varoittavat, että perjantaina edessä saattavat olla ”massiiviset” lentojen peruutukset sen ilmatilassa. Jos lennonjohtajia ei ole tarpeeksi, Eurocontrol eli Europan unionin lentoturvallisuudesta vastaava viranomainen saattaa ottaa osan Puolan ilmatilasta valvontaansa. Päätöstä tästä odotetaan uutistoimisto Bloombergin mukaan perjantaina aamupäivällä.

Finnair kertoo, että tyypillisesti kesäkaudella Euroopan ilmatilassa on ajoittaista ruuhkaisuutta.

– Aiempina kesäkausina esimerkiksi Kreikan ilmatilan ruuhkaisuus on aiheuttanut lentojen viivästyksiä.

Finnairilla on aina useita eri reittivaihtoehtoja valittavanaan eri kohteisiin lennettäessä. Päivittäin normaaliin lennonvalmisteluun ja reittivalinnan tekemiseen vaikuttavat muun muassa tuuli- ja liikennetilanne, ja lentoreitit vaihtelevat näiden mukaisesti, yhtiö kertoo.

Source Link is.fi