Banner Before Header

Puolue­hallitus esittää, että vihreät tukee Suomen Nato-jäsenyyttä – suora lähetys

Vihreät käsittelee tänään lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksessa puolueen kantaa Nato-jäsenyyteen.

ISTV näyttää kello 10.15 alkavan kokouksen suorana ja seuraa puheenvuoroja hetki hetkeltä. Tiedotustilaisuutta voi seurata ISTV:n suorassa lähetyksessä kello 13.

Poliittinen keskustelu alkaa avauspuheenvuoroilla, jotka pitävät puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne, ilmasto- ja ympäristöministeri Emma Kari sekä sisäministeri Krista Mikkonen.

Ajankohtaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta puhumaan saapuvat ulkoministeri Pekka Haavisto sekä europarlamentaarikot Heidi Hautala ja Ville Niinistö.

Vihreiden puoluehallitus on ollut koolla eilen perjantaina. Sen tehtävänä on päättää puoluekokoukselle tehtävästä esityksestä uudeksi puolueen poliittiseksi ohjelmaksi, mikä sisältää myös puolueen Nato-kannan.

Vihreiden nykyisessä poliittisessa ohjelmassa (2019-2023) todetaan, että puolue ”ei näe Nato-jäsenyyttä ajankohtaisena, mutta turvallisuuspoliittisen tilanteen muuttumista on jatkuvasti seurattava”.

Vihreiden puoluekokous järjestetään 21.-22. toukokuuta Joensuussa.

Jo suuri osa vihreistä on jo linjannut kannattavansa Naton jäsenyyttä, mukaan lukien Suomela ja Harjanne sekä äitiyslomalla oleva puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Harjanne on kertonut myös eduskuntaryhmän suhtautuvansa myönteisesti Suomen Nato-jäsenyyteen. Vihreiden 20 kansanedustajasta kaikki 14 kantansa kertonutta kannattaa Nato-jäsenyyttä.

Source Link is.fi