Banner Before Header

Puolustusvoimat Viestikoekeskus-tietovuodosta: Vakava tarkastelun paikka

Puolustusvoimat suhtautuu kriittisesti Viestikoekeskusta koskevaan tietovuotoon.

Syyttäjän mukaan Helsingin Sanomien toimittaja Tuomo Pietiläinen sai jo keväällä 2017 Puolustusvoimien salaiseksi määrättyjä sotilastiedustelutietoja.

Syyttäjän mukaan Pietiläinen ja lehden kaksi muuta toimittajaa käyttivät Viestikoekeskus-artikkeleiden laadinnassa tietoja, jotka he tiesivät olevan Suomen ulkoisen turvallisuuden vuoksi salassa pidettäviä. Artikkeli julkaistiin joulukuussa 2017.

Puolustusvoimien sotilaslakimies pitää tietovuotoa hyvin vakavana ja valitettavana. Tietovuotoa koskeva asia on yhä poliisilla esitutkinnassa.

– Salaiseksi määrättyjä tietoja ei olisi pitänyt missään vaiheessa päätyä ulkopuolisille. Jossain kohtaa prosessi on pettänyt. Tämä on Puolustusvoimille vakava ja itsekriittinen tarkastelun paikka, sotilaslakimies Juho Melaluoto sanoi Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina.

Hänen mukaansa sotilastiedustelutietojen valuminen ulkopuolisille voi vaarantaa Suomen maanpuolustuksen etua ja Suomen ulkoista turvallisuutta. Melaluodon mukaan lehdellä ei ollut oikeutta julkaista kyseisiä tietoja.

Helsingin Sanomien toimittajat kiistävät syytteet turvallisuussalaisuuden paljastamisesta ja turvallisuussalaisuuden paljastamisen yrityksestä. Toimittajia vastaan käytävä koskeva oikeuskäsittely alkoi käräjäoikeudessa tiistaina.

Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

Lue lisää: HS:n Viestikoekeskus-jutun pääkäsittely alkoi – puolustus nimesi päätoimittajat uusiksi todistajiksi

Source Link is.fi