Banner Before Header

Puolustusvoimien paraatilla merkittäviä liikenne­haittoja Helsingissä – nämä tiet suljetaan

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään lauantaina Helsingissä. Poliisin mukaan paraati aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa lauantain lisäksi myös perjantaina.

Juhlapäivän paraatin teemana on ”Valmiutta joka hetki – Puolustusvoimat Suomen turvana”. Paraatiin osallistuu yli 1 600 henkilöä, yli 40 ajoneuvoa ja 15 ilma-alusta sekä viranomaisten yhteinen koiraosasto, Puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

Paraatikatselmus järjestetään kello 12 Senaatintorilla. Paraatin ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä.

Paraatin ottaa vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivisen kanssa. Kenttähartauden pitää kenttäpiispa Pekka Särkiö, ja paraatijoukkoja komentaa maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki.

Juhlapäivän ohjelmassa on paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely ja Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Helsingin poliisi ja sotilaspoliisit rajoittavat ja ohjaavat liikennettä Senaatintorilla lauantaina kello 10.30 alkaen. Yleisön on mahdollista saapua seuraamaan paraatikatselmusta Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun suunnasta. Jalankulkijoita pyydetään käyttämään jalkakäytäviä.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun-Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla. Ohimarssi päättyy Mäntymäenkentälle, josta moottoroidut paraatijoukot aloittavat paluumarssit kotivaruskuntiin.

Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta tuodaan poliisin mukaan Senaatintorille ja Kansalaistorille jo perjantaina. Joukot poistuvat Helsingistä lauantaina tapahtuman jälkeen. Juhlan vuoksi tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä. Myös dronejen lennättäminen paraatialueella on kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä.

– Liikennerajoitusten takia alueelle kannattaa saapua mahdollisuuksien mukaan julkisilla. Raskaan kaluston liikkuessa jalankulkijoiden kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä raskaat ajoneuvot eivät pysähdy kovinkaan nopeasti ja näkyvyys niistä on rajoittunutta, toteaa ylikomisario Jari Kaikko poliisin tiedotteessa.

Näin liikennettä rajoitetaan Helsingissä

  • Pysäköintiä ja liikennettä rajoitetaan Kruununhaan alueella pe kello 6.00 – la kello 15.00 välisenä aikana. Rajoitukset kohdistuvat erityisesti Mariankatuun, Unioninkatuun, Snellmaninkatuun sekä Kirkkokatuun.

  • Pysäköintiä rajoitetaan lisäksi pe kello 6.00 – la kello 21.00 Mäntymäen kentän pysäköintialueella.

  • Kirkkokatu, Unioninkatu, Snellmaninkatu ja Aleksanterinkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä la kello 10.30–15.

  • Mannerheimintie ja Helsinginkatu suljetaan liikenteeltä ohimarssireitin väliseltä matkalta la kello 12.00–15.00 väliseksi ajaksi. Ajoyhteys Simonkadun ja Kaivokadun väliltä Mannerheimintien yli suljetaan kello 12.

  • Ohimarssi vaikuttaa Mannerheimintiellä suojateiden käytettävyyteen välillä Aleksanterinkatu – Töölönlahdenkatu. Jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi, ohimarssin aikana suljettujen tieosuuksien ylittäminen sekä niillä liikkuminen on kielletty.

Source Link is.fi