Banner Before Header

Putin ja Scholz kommentoivat tapaamistaan: ”Juuri tästä syystä olemme tehneet ehdotuksia”

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Venäjä ei halua sotaa. Venäjä on koonnut viime aikoina mittavat määrät joukkoja Ukrainan rajan läheisyyteen ja länsimaat ovat syyttäneet Venäjän suunnittelevan hyökkäystä Ukrainaan. Venäjä on kiistänyt hyökkäysaikeet.

–  Haluammeko tätä vaiko emme? Tietenkään emme. Juuri tästä syystä olemme tehneet ehdotuksia neuvotteluprosessista, Putin kertoi lehdistötilaisuudessa, jossa hän ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz avasivat kohtaamisensa antia. Putin ja Scholz tapasivat tänään Moskovassa.

Scholzin mukaan Euroopan pysyvä turvallisuus ei ole mahdollista ilman Venäjää.

–  Eurooppalaisille on selvää, ettei kestävää turvallisuutta voida saavuttaa Venäjää vastaan, vaan ainoastaan Venäjän kanssa, Scholz sanoi.

Diplomaattisia vaihtoehtoja ei ole käytetty loppuun

Putin kertoi kaksikon tapaamisen jälkimainingeissa Venäjän olevan valmis jatkamaan lännen kanssa yhteistyötä turvallisuuskysymysten osalta Ukrainaan liittyvien jännitteiden liennyttämiseksi.

Scholz sanoi olevansa yhtä mieltä Venäjän kanssa siitä, että uusi sota voidaan välttää diplomaattisten neuvottelujen kautta.

–  Olen nimenomaan samaa mieltä, että diplomaattisia vaihtoehtoja ei ole käytetty läheskään loppuun, Scholz sanoi.

Scholzin mukaan ilmoitus siitä, että ainakin joitain venäläisjoukkoja vedetään Ukrainan rajan läheisyydestä on hyvä merkki jännitteiden liennyttämisen kannalta.

–  Toivomme lisää seuraavan, liittokansleri jatkoi.

Source Link is.fi