Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e3cbfc8dd72beecff585fa5ffb1fd8f3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Putin puhui ruuan hintojen noususta – esitteli ratkaisunsa Ukrainan viljan vientiin – Uutisalue

Putin puhui ruuan hintojen noususta – esitteli ratkaisunsa Ukrainan viljan vientiin

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui perjantai-iltapäivällä maailmanlaajuisesta ruoan hintojen noususta.

Putin syytti ensin Yhdysvaltoja hintojen noususta sanomalla, että maan harjoittama ”rahan printtaaminen” on yksi syy ruoan hintojen nousuun, Reuters uutisoi.

Euroopan maat sen sijaan ovat Putinin mukaan osallistuneet hintojen nostamiseen olemalla lyhytnäköisiä energiapolitiikkansa suhteen. Euroopan unioni pyrkii irtautumaan muun muassa Venäjältä ostettavasta öljystä sekä maakaasusta.

Hänen mukaansa Venäjältä tulevia lannoitteita kohtaan asetetut pakotteet tulevat vain huonontamaan tilannetta.

Putin sanoi muiden maiden yrittävän peitellä omia virheitään syyttämällä Venäjää.

Samalla Venäjän presidentti totesi, ettei maa estä viljan vientiä Ukrainasta. Hänen mukaansa Ukraina saa viedä viljaa kontrolloimistaan satamista, kuten Odessasta. Putin myös takasi viljan turvallisen kuljettamisen satamista.

Putin totesi myös, että viljaa voitaisiin viedä Ukrainasta Romanian, Puolan tai Valko-Venäjän kautta, mutta jälkimmäisen onnistumiseksi Valko-Venäjää koskevat pakotteet tulisi poistaa.

– Jos joku haluaa ratkaista ukrainalaisen viljan vientiongelmat – helpoin tapa on Valko-Venäjän kautta. Kukaan ei estä sitä, hän sanoi.

Venäjä kontrolloi tällä hetkellä suurta osaa Ukrainan Mustanmeren satamista, Mustanmeren kauppareitit eivät ole olleet käytössä sodan vuoksi. Ukraina on syyttänyt Venäjää viljasatojensa ryöstelystä ja eteenpäin myymisestä.

Source Link is.fi