Banner Before Header

Putinin rakastajaksi väitetty Alina Kabajeva palasi julkisuuteen – onko hän piileskellyt pommisuojassa?

Vladimir Putinin rakastajaksi väitetty Alina Kabajeva, 38, on palannut julkisuuteen. Asiasta kertovat useat brittimediat.

Kabajevan on kerrottu piileskelleen Venäjän sodan aikana sveitsiläisessä luksushuvilassa, mutta Dailyn Mailin mukaan piilopaikkana on saattanut olla myös Siperiassa sijaitseva pommisuoja.

Lue lisää: Putinin rakastajaksi väitetty olympiavoittaja halutaan ulos luksuspiilostaan – vetoomuksella jo kymmeniä tuhansia allekirjoittajia

Kabajeva bongattiin piileskelyn jälkeen ensimmäistä kertaa Moskovassa aiemmin tällä viikolla, kun hän osallistui rytmisen voimistelun juniorijoukkueen harjoituksiin. Hän voitti itse olympiakultaa rytmisessä voimistelussa vuonna 2004.

Olympiavoittajan palatessa ihmisten ilmoille hänen ulkonäkönsä herätti venäläismedian huomion. Daily Mailin mukaan esimerkiksi Venäjän Cosmopolitan-lehti tarttui aiheeseen.

– Jokin on todellakin muuttunut Kabajevan kasvoissa, lehden kerrotaan kommentoineen.

Kabajeva siirtyi urheilu-uransa jälkeen politiikan pariin ja toimi Venäjän Duuman jäsenenä Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueessa vuosina 2007–2014. Sen jälkeen hänet nimitettiin Kremlin äänitorvena toimivan valtiollisen mediayhtiön hallitukseen.

Brittilehti The Scottish Sunin mukaan Kabajevan nimi on kuitenkin poistettu mediayhtiön sivuilta, samoin kuin muut hallituksen jäsenten nimet.

Poistamista edelsi vangittuna olevan oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin twiittiketju, jossa hän vaati länneltä kovempia toimia Kremlin propagandaa välittäviä mediayhtiöitä vastaan.

Source Link is.fi