Banner Before Header

Putinin väitetty rakastaja Alina Kabajeva asetettiin EU:n pakotelistalle

Vladimir Putinin rakastajaksi väitetty Alina Kabajeva on asetettu EU:n pakotelistalle, uutisoi Politico-lehti.

Pakotteet tarkoittavat sitä, että Kabajeva ei saa matkustaa EU:n alueella ja kaikki hänen EU-alueella olevat varansa jäädytetään. Tuore paketti hyväksyttiin perjantaina.

– Alina Kabajeva on National Media Groupin hallituksen puheenjohtaja. Yhtiön, joka omistaa valtaosuuksia lähes kaikista tärkeimmistä venäläisistä tiedotusvälineistä, jotka edistävät Venäjän hallituksen propagandaa, EU:n tiedotteessa kerrottiin Politicon mukaan.

– Hän on täten vastuussa ja tukenut tekoja sekä henkilöitä, jotka vaarantavat Ukrainan koskemattomuuden, itsenäisyyden ja turvallisuuden, tekstissä jatkettiin.

EU:n perjantaina asettama pakotepaketti on kuudes Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan.

Entistä rytmisen voimistelun olympiavoittajaa oltiin asettamassa listalle jo huhtikuussa. Wall Street Journalin mukaan Yhdysvaltain turvallisuusneuvosto kuitenkin poisti Kabajevan pakotelistalta, koska ratkaisun uskottiin pahentavan jännitteitä Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.

Kabajeva voitti olympiakultaa Ateenassa 2004. Lisäksi hänellä on useita MM-kultamitaleja. Entinen huippuvoimistelija oli Venäjän duuman jäsen vuosina 2007–14. Hän edusti Putinin Yhtenäinen Venäjä -puoluetta.

Kabajevan tiedetään olevan läheinen Venäjän presidentin Putinin kanssa. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Kabajevalla ja Putinilla olisi kolme yhteistä lasta. Kreml on kiistänyt väitteet.

Source Link is.fi