Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_48085e4b7a81d222940283e280e5b0d3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pyhänä pidetty joki peittyi myrkylliseen vaahtoon – juhlijat pulahtivat silti – Uutisalue

Pyhänä pidetty joki peittyi myrkylliseen vaahtoon – juhlijat pulahtivat silti

Intiassa pyhänä pidetty Yamunajoki peittyi maanantaina myrkylliseen vaahtoon, muun muassa France24 uutisoi. New Delhin viranomaiset syyttivät vaahdosta jokeen päässyttä viemäri- ja teollisuusjätettä.

Myrkyllinen vaahto ei kuitenkaan estänyt useita uskovaisia, jotka silti pulahtivat jokeen Chhath puja -juhlan ensimmäisenä päivänä. Kyseinen nelipäiväinen juhla on omistettu aurinkojumala Suryalle.

Myrkyllisen vaahdon muodostuminen Yamuna-jokeen ei ole harvinaista, India Today kertoo. Kyse on sen sijaan melko yleisestä ilmiöstä ja joka vuosi Chhath pujan aikaan kuvat uskovaisista vaahtoavassa joessa nousevat valokeilaan.

Hindustan Timesin mukaan lyhytaikainen altistus joen saasteille voi johtaa ihon ärtymiseen ja allergiseen reaktioon. Likainen vesi voi nieltynä aiheuttaa maha-suolikanavan ongelmia ja erilaisia sairauksia.

Source Link is.fi