Banner Before Header

”Pyytäkää naisiltanne tamponeja, työnnätte sen luodin­haavaan…” – Venäjältä leviää video ankeasta varusteiden jaosta mobilisoiduille

Venäjältä on lähtenyt leviämään sosiaaliseen mediaan video, joka vaikuttaa kuvatun asevoimien kasarmilla.

Videolla näkyy etualalla nainen, joka opastaa Ukrainan sotaan mobilisoituja miehiä heidän varustehankinnoissaan. Taustalla näkyy muutamia maastopukuisia miehiä ja kuvan ulkopuolelta kuuluu myös joidenkin miesten ääni, kun he kyselevät heille tarjottavista varusteista.

Videon alkuperää on mahdoton varmistaa, mutta se vaikuttaa aidolta ja sitä on jaettu ahkerasti sekä venäläisillä että ukrainalaisilla sosiaalisen median tileillä ja uutissivuilla.

(Video on tekstitetty englanniksi oheisessa twiitissä.)

Videolla tiukkasanainen ja ronskisti kiroileva venäläisnainen kertoo miehille, että heidän pitää hankkia mukaan rintamalle muun muassa makuupussi ja retkipatja, koska he joutuisivat nukkumaan ”missä sun sattuu”.

Kun joku miehistä kysyy, eikö niitä anneta heille, nainen selittää, että kaikki varsinaiseen sotimiseen kuulumaton pitää hankkia itse.

– Tämä on kaikki teidän omaa, pojat. Armeija antaa teille univormun, kaiken mikä liittyy sotimiseen, mutta mitään muuta ei ole, nainen selittää.

Seuraavaksi nainen siirtyy luettelemaan lääketarpeita, joita miesten pitäisi ottaa itse itselleen mukaan: ripulilääkkeitä, vetyperoksidia ja kiristyssiteitä. Kun joku miehistä huomauttaa, ettei kiristyssiteitä ole saatavilla edes apteekeissa, nainen kehottaa turvautumaan henkilöautoissa oleviin ensiapupakkauksiin.

Seuraavaksi nainen pyytää, etteivät miehet nauraisi, kun hän kehottaa heitä pyytämään vaimoiltaan, äideiltään ja tyttäriltään mukaan naisten halpoja kuukautissuojia, terveyssiteitä ja tamponeja.

– Tamponeja, tiedättekö miksi? Työnnätte sen suoraan luodinhaavaan, se alkaa turvota, jolloin se tukkii haavan reunat, nainen selittää.

– Miehet, minä tiedän tämän jo Tshetsheniasta, nainen jatkaa.

Terveyssiteille on naisen mukaan puolestaan käyttöä nyt, kun on jo kostea sää. Hän osoittaa puhuessaan jalkoihinsa, eli hän tarkoittaa ilmeisesti terveyssiteiden käyttöä kenkien kuivattamiseen ja kosteuden imemiseen.

Nainen kertoo, että hänellä on ”siellä” eli Ukrainan rintamalla ystäviä, joten hänen antamansa neuvot ovat peräisin suoraan käytännön havainnoista. Hän kehottaa vielä kerran painokkaasti miehiä, että nämä tekevät itse hankintoja tai pyytävät sukulaisia auttamaan hankinnoissa.

– Miehet, pitäkää itse itsestänne huolta, hän vetoaa tunteellisella äänenpainolla.

Lue lisää: Brittitiedustelu: Putinilta tulossa iso puhe perjantaina – puhuu Venäjän parlamentille

Lue lisää: Suomeen saapuvat venäläiset ovat nyt peloissaan: ”Tilanne on paha, ja me pakenemme”

Lue lisää: Mitä jos Venäjä pyytäisi Suomessa piileskelevien asevelvollisten miesten luovutusta? Professori vastaa

Source Link is.fi