Banner Before Header

Queen teki lukuisia hittejä, mutta niistä ei koskaan puhuttu bändin kesken – myös Freddie Mercuryn sairaus lakaistiin maton alle

Queen-kitaristi Brian May oli BBC:n Radio 2:n vieraana Freddie Mercuryn 30-vuotiskuolinpäivänä.

Mercury sai aids-diagnoosin keväällä 1987. Hän kuoli 24. marraskuuta 1991 kotonaan Lontoossa. Hän oli julkistanut tiedon sairaudestaan vain päivää aiemmin.

Kitaralegendan mukaan laulajan sairaudesta ei juurikaan puhuttu yhtyeen jäsenten kesken.

– Muistan, että meillä oli lyhyt keskustelu aiheesta, jolloin totesimme, että seurataan miten homma etenee, May totesi radiohaastattelussa.

– Emme puhuneet asiasta juurikaan sen enempää. Varsinkaan Freddie itse ei ottanut asiaa esiin. Totta kai sairaus painoi hänen mieltään ja meitä muitakin pitkän aikaa. Sitten kun aikaa oli kulunut pari vuotta, aloimme nähdä kuinka Freddie kärsi jostain, jota me emme osanneet tunnistaa.

– Emme puhuneet aiheesta, koska koimme sen olevan epäsopivaa. Paljon, paljon myöhemmin Freddie tuli luoksemme ja totesi: olen varma, että tiedätte, millaisen asian kanssa joudun elämään.

Queen Suomessa 25.11.1974.

Jos Mercuryn sairaus oli ”kielletty” puheenaihe bändissä, niin muitakin vaiettuja asioita löytyi.

– Olimme todella läheisiä, mutta aina oli asioita, joihin emme puuttuneet. Biisien merkitys oli yksi sellainen. Kun joku toi uuden laulun treeneihin, kukaan ei koskaan kertonut, että tämä biisi kertoo siitä ja siitä asiasta. Se oli vain, että tässä on biisi, tässä sanat ja tässä sävel. Kuunnelkaa ja soitetaan se sitten.

– Emme koskaan istuneet alas ja kysyneet, että mistä tämä biisi kertoo? Mitä me haluamme sanoa tällä? Kaikki sellaiset asiat lakaistiin maton alle. Puhumatta mitään.

– Emme puhuneet taiteen tekemisestä, me vain teimme sitä. Meillä oli pensselit kädessä ja maalasimme kangasta, mutta kukaan ei koskaan sanonut, että tee sinä näin, niin minä teen näin. Ehkä meillä kuitenkin oli vaistonvaraista vuorovaikutusta.

Source Link is.fi