Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_37fdcd919ff069951bb9d99ecb3a82db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Rafael Nadal teki sen taas: massakenttien kuninkaalle uran 14:s Ranskan avointen mestaruus – Uutisalue

Espanjalainen tennissuuruus Rafael Nadal on voittanut miesten kaksinpelin mestaruuden Ranskan avoimessa tennisturnauksessa jo 14:nnen kerran urallaan. Nadal, 36, voitti finaalissa Norjan Casper Ruudin erin 3–0 (6–3, 6–3, 6–0). Ottelu kesti noin kaksi ja puoli tuntia

Nadal voitti 51 minuuttia kestäneen avauserän lukemin 6–3. Toisessa erässä Ruud pääsi niskan päälle ja 3–1-johtoon. Norjalainen menetti johtonsa kuitenkin nopeasti, ja Nadal jyräsi jälleen 6–3-voittoon.

Kolmas erä eteni mallorcalaisen komennossa pikavauhtia. Nadal takoi taululle puolessa tunnissa tylyt lukemat 6–0, eikä finalistien paremmuudesta ollut lopulta kahta kysymystäkään.

Perjantaina 36 vuotta täyttäneestä Nadalista tuli kaikkien aikojen vanhin miesten kaksinpelin mestari Roland Garros’lla.

Grand slam -turnausvoitto on Nadalille ennätyksellinen 22:s. Novak Djokovicilla ja Roger Federerillä on kummallakin 20 voittoa. Nadal nousi eniten grand slam -turnauksia voittaneeksi pelaajaksi tammikuussa, kun hän saavutti Australian avoimissa uransa 21. voiton.

Nadal osallistui Ranskan avoimiin ensi kertaa 19-vuotiaana vuonna 2005 ja voitti heti mestaruuden. Sen jälkeen ”massakenttien kuningas” on tehnyt 17 vuoden aikana Roland Garros’lla uskomatonta jälkeä: hän on voittanut 112 ottelua ja hävinnyt vain kolme. Kaikki 14 loppuotteluaan hän on voittanut.

Nadal ohitti Björn Borgin Ranskan avointen mestaruuksien määrässä jo kymmenen vuotta sitten. Borg voitti aikoinaan kuusi mestaruutta. Naisten kaksinpelin ennätys on Chris Evertin seitsemän voittoa.

Ruud teki Pariisissa norjalaista urheiluhistoriaa yltämällä maansa ensimmäisenä pelaajana finaaliin tenniksen grand slam -turnauksen kaksinpelissä. 23-vuotias oslolainen on voittanut aiemmin kahdeksan ATP-turnausta, mutta grand slam -turnauksessa hän on aiemmin edennyt parhaimmillaan neljännelle kierrokselle asti. Ruud on maailmanlistalla kahdeksantena ja Nadal viidentenä.

Vaikka kaksikko kohtasi toisensa nyt ensi kertaa kilpailullisessa ottelussa, ovat he tuttuja harjoituskavereita. Ruud on pelannut Nadalin akatemiassa Mallorcalla vuodesta 2018 lähtien ja nimennyt Nadalin monessa haastattelussa suurimmaksi esikuvakseen.

Ruud kohtasi turnauksen toisella kierroksella Suomen Emil Ruusuvuoren, jonka hän voitti 3–0.

Ilmastoaktivistin tempaus ja Zverevin loukkaantuminen säikäyttivät Ranskan avoimissa – ”Näyttää siltä, että vammani on todella vakava”

Uskomaton välierätaistelu Ranskan avoimissa päättyi dramaattisesti nilkan pyörähdykseen – Nadal hakee sunnuntaina 14. mestaruuttaan, vastassa Norjan Ruud

Onko tässä seuraava tenniksen hallitsija? 18-vuotias Carlos Alcaraz voitti Miamin Mastersin ja nousee hurjaa vauhtia kohti kärkeä