Raja kiinni venäläis­­turisteilta ensi yönä – viisumi­rajoituksiin sisältyy poikkeuksia

Suomi sulkee rajansa venäläisturisteilta perjantaina heti puolenyön jälkeen. Valtioneuvosto teki istunnossaan periaatepäätöksen, jolla rajoitetaan voimakkaasti venäläisten matkustamista Suomeen.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) mukaan viisumitiukennusten syynä ovat Venäjän liikekannallepano, ”kansanäänestykset” Itä-Ukrainassa ja Nord Stream -kaasuputkien räjähdykset. Venäläisten maahantulon on katsottu vaarantavan Suomen kansainvälisiä suhteita.

Viisumirajoituksiin sisältyy poikkeuksia, jotka vertautuvat koronarajoituksiin. Suomeen voi siis edelleen matkustaa esimerkiksi perhesyistä tai humanitäärisistä syistä.

Perheenjäseniksi määritellään tässä yhteydessä henkilöt lapsista isovanhempiin. Lisäksi maahantulo-oikeus on jatkossakin niillä venäläisillä henkilöillä, joilla on Suomessa ennen 30. syyskuuta 2022 hankittu asunto tai kiinteistö, johon liittyy välittömiä huoltotarpeita.

STT:n tietojen mukaan päätös voi vähentää rajaliikennettä 30–50 prosenttia.

  • ISTV:n suora lähetys Valtioneuvoston linnan tiedotustilasta on päättynyt. Tekstimuodossa oleva hetki hetkeltä -seuranta on luettavissa tämän artikkelin lopussa.

Source Link is.fi