Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7f15a58b30c6deea5e5fd97e06d50339, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rakentaminen hiipuu jo pääkaupunkiseudullakin – Uutisalue

Rakentaminen hiipuu jo pääkaupunkiseudullakin

Rakentaminen kääntyy laskuun Helsingin seudulla, kiinteistönomistajien ja rakennuttajien järjestö Rakli arvioi suhdannetiedotteessaan. Se odottaa, että rakentamisen määrä vähenee ensi vuonna 4–5 prosenttia.

Syynä on rakennuskustannusten raju kasvu, materiaalien saatavuusongelmat ja Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus. Myös korkojen nousu hidastaa rakentamista.

– Rakennuskustannusten inflaatio on reippaasti yleistä inflaatiota suurempi. Ukrainan sota on kiihdyttänyt edelleen sekä yleistä inflaatiota että rakennuskustannusten nousua, Rakli huomauttaa tiedotteessaan.

Tänä vuonna rakentaminen kuitenkin lisääntyy viime vuodesta maltillisesti hyvän alkuvuoden ansiosta. Rakli kertoo, että toukokuussa tilauskanta oli yhä korkealla.

– Töitä riittää töitä koko vuodeksi, se ennakoi.

Asuntoaloitusten määrän ennakoidaan vähenevän pääkaupunkiseudullakin selvästi jo tämän vuoden lopulla ja lasku jatkuu ensi vuonna. Asuntorakentamista painaa myös ostoaikomusten väheneminen.

Vielä tänä vuonna aletaan rakentaa 17 600 asuntoa, mutta asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä pääkaupunkiseudulla on kääntynyt laskuun.

Pääkaupunkiseudun osuus koko maahan suunnitelluista aloituksista on hieman yli puolet.

Source Link is.fi