Banner Before Header

Ranskalainen urheilutarvikeketju lopettaa kanoottien myynnin pohjoisissa liikkeissään – pyrkii hillitsemään Englannin kanaalin ylitysyrityksiä

Ranskalainen urheilutarvikeketju Decathlon on päättänyt, että se ei enää myy kanootteja osassa Pohjois-Ranskan liikkeistään. Päätöksellä yritetään hillitä siirtolaisten yrityksiä ylittää Englannin kanaali.

Ketju kertoi tiistaina ranskalaiselle uutistoimisto AFP:lle, että kanootteja ei enää myydä kanaalin rannalla sijaitsevassa Calais’ssa eikä Grande-Synthessa. Ketjun mukaan tuotteita ei käytetä niiden alkuperäisiin urheilutarkoituksiin vaan niitä ”voitaisiin käyttää kanaalin ylitykseen”.

Decathlon perusteli, että ”ihmisten henkiä voisi joutua vaaraan” tällaisissa tapauksissa. Turvavarusteita kuten pelastusliivejä ja lämpösuojia tullaan yhä myymään Pohjois-Ranskan liikkeissä.

Liikkeet olivat itse päättäneet lopettaa kanoottien myynnin, ja johto on hyväksynyt päätöksen. Kanootteja voi jatkossa ostaa verkosta tai muista liikkeistä.

Ennätysmäärä Britanniaan pyrkiviä ylitti kanaalin

Perjantaina kolme Britanniaan pyrkinyttä raportoitiin kadonneeksi sen jälkeen, kun he olivat yrittäneet ylittää kanaalia.

Ranskan viranomaiset kertoivat tiistaina pelastaneensa kymmenessä eri operaatiossa yhteensä yli 270 siirtolaista, jotka olivat pyrkineet vaarallisen kanaalin yli Ranskasta Britanniaan.

Viime torstaina ennätysmäärä Britanniaan pyrkiviä ylitti Englannin kanaalin pienillä veneillä. Britannian tilastojen mukaan heitä oli 1 185.

Ranskan viranomaisten mukaan tämän vuoden alusta elokuun loppuun noin 15 400 oli yrittänyt ylittää kanaalin. Heistä noin 3 500 oli pelastettu hädässä olevista veneistä ja tuotu takaisin Ranskaan.

Viime vuonna noin 9 500 ihmistä ylitti kanaalin tai yritti päästä sen yli. Vuonna 2019 luku oli 2 300 ja sitä edeltävänä vuonna 600.

Lisää aiheesta:

Source Link yle.fi