Ranskalaiskatsojat huulet pyöreinä – suomalaistamma kiri vimmatusti suurvoittoon Pariisissa

Liedossa vaikuttavan Kenneth Danielsenin omistaman Dusktodawn Boogien Ranskan-turnee on osoittautumassa kultakaivokseksi.

Norjalaisvalmentaja ajoi tammansa viime kuun puolivälissä patonkimaan huipputreenarin Jean-Michel Baziren talliin, mistä käsin 4-vuotias huippulupaus on ehtinyt tehdä jo kaksi loistavaa juoksua Pariisin pääradalla Vincennesissä.

Dusktodawn Boogie kiri 1,5 viikkoa sitten takajoukosta tuulispäänä 11 200 euron arvoiselle kolmossijalle kärkikaksikon rinnalle, ja sunnuntaina oli jo täysosuman vuoro.

Vaikka suomalaistammaa vastassa 4-vuotislähdössä oli monta kertaa enemmän tienanneita oriita, vaikka se joutui takarivin lähtöpaikaltaan nytkin juoksemaan häntälaumassa ja vaikka matkavauhti oli välillä verkkaista, mikään ei pysäyttänyt sitä.

Tuli hännän alla pitkää loppusuoraa viilettänyt Baziren ajokki ehti kuin ehtikin maalin tuntumassa ohi kaikkien vastustajiensa. Dusktodawn Boogien tulos 2100 metrin ryhmäajoissa oli mainio 12,0a, ja se tienasi voitostaan 54 000 euroa.

Dusktodawn Boogie näytti poikkeukselliset lahjansa monta kertaa jo Suomessa ennen Ranskaan lähtöään. Se voitti muun muassa 2-vuotiaiden Kasvattajakruunun ja 3-vuotiaiden Tammakriteriumin ja tienasi palkintoeroja liki 100 000 euroa.

Source Link is.fi