Banner Before Header

Ranskassa tutkitaan presidentin­palatsissa tapahtunutta epäiltyä raiskausta

Ranskassa syyttäjät ovat käynnistäneet tutkinnan epäillystä raiskauksesta, joka tapahtui presidentin virka-asunnossa Elysee-palatsissa, kertoo tutkintalähde uutistoimisto AFP:lle. Asiasta ensin kertoneen Liberation-lehden mukaan miessotilaan epäillään raiskanneen naispuolisen kollegansa kenraalin lähtöseremonian jälkeen heinäkuussa. Epäiltyä vastaan ei ole vielä nostettu syytettä.

Liberationin mukaan epäilty ja uhri työskentelivät korkean turvaluokituksen tehtävissä Elysee-palatsissa.

Presidentti Emmanuel Macron oli poistunut tapahtumasta iltakymmeneltä, minkä jälkeen joukko sotilaita oli jäänyt paikalle juomaan alkoholia, mikä ei ollut heille sallittua Elysee-palatsissa. Epäilty ja uhri olivat mukana tässä joukossa. Nainen teki rikosilmoituksen raiskauksesta läheisellä poliisiasemalla vain muutama tunti seremonian jälkeen.

Epäilty otettiin kiinni kuulusteluja varten, mutta sittemmin hänet päästettiin vapaaksi. Mies on vapautettu työtehtävistään. Puolustusministeriö on käynnistänyt tapauksesta rinnakkaistutkinnan.

Ennen perjantaita presidentin kanslia ja syyttäjät eivät olleet kertoneet tapauksesta.

Macron on vaatinut alaisiltaan erityisen tiukkaa kuria sen jälkeen, kun yksi hänen henkivartijoistaan aiheutti vuonna 2018 skandaalin pukeuduttuaan poliisiksi ja piestyään mielenosoittajia vapunpäivänä. Henkivartija tuomittiin viime viikolla kolmen vuoden vankeuteen tapauksen vuoksi. Todennäköisesti hän kuitenkin välttää vankilan ja kärsii tuomionsa jalkapantarangaistuksena.

Source Link is.fi