Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1b7377f9f9aa907368e143e9c46007c6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Raportti: Trumpin avustajat kampanjoivat laittomasti presidentin puolesta – ”Veron­maksajien rahoittama kampanja­koneisto” – Uutisalue

Raportti: Trumpin avustajat kampanjoivat laittomasti presidentin puolesta – ”Veron­maksajien rahoittama kampanja­koneisto”

Yhdysvaltojen entisen presidentin Donald Trumpin avustajista kolmetoista kampanjoi laittomasti Trumpin uudelleenvalinnan puolesta, hallitusta valvovan viranomaisen raportista selviää New York Timesin mukaan.

Raportin mukaan näiden avustajien joukossa olivat muun muassa Trumpin vävy Jared Kushner ja kansliapäällikkö Mark Meadows, neuvonantaja Kellyanne Conway, lehdistösihteeri Kayleigh McEnany, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert O’Brien, neuvonantaja Stephen Miller, ulkoministeri Mike Pompeo ja virkaatekevä kotimaan turvallisuudesta vastaavan ministeri Chad Wolf.

Raportin mukaan Trumpin avustajat rikkoivat niin sanottua Hatch Actia eli lakia, jonka tarkoituksena on estää liittovaltion työntekijöitä käyttämästä väärin virkaansa poliittisten ehdokkaiden puolesta. Laki ei koske presidenttiä eikä varapresidenttiä.

Tutkijoiden mukaan Trumpin avustajat rikkoivat lakia etenkin Trumpin hallinnon viimeisinä viikkoina, kun he tiesivät, ettei viranomaisella olisi aikaa tutkia ja kertoa kannastaan ennen vaalipäivää.

Hatch Actin rikkominen ei sinänsä ole epätavallista. Esimerkiksi lokakuussa Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki pyysi anteeksi, kun häntä oli syytetty lain rikkomisesta, kun hän oli kommentoinut kuvernöörikilpaa Virginiassa. Sen sijaan poikkeuksellinen on raportin väite siitä, että Trumpin neuvonantajat yhteisesti ja tarkoituksella pyrkivät rikkomaan lakia.

Raportissa todetaan, että presidentti Trump salli sen, että hänen alaisensa rikkoivat lakia kampanjoidakseen hänen puolestaan, Washington Post uutisoi.

– Tämä epäonnistuminen kurinpidossa loi olosuhteet sille, joka on näyttänyt olleen veronmaksajien rahoittama kampanjakoneisto toimeenpanovallan ylemmissä portaissa.

Source Link is.fi