Banner Before Header

Real Madridin maailmantähdet villitsivät Olympiastadionin tempuillaan – saksalaisfanit dominoivat katsomossa

Saksalainen poliisisarja Kahden keikka sijoittuu Frankfurtiin. Siinä yksityisetsivä Joser Matula saa usein turpiinsa. Helsingin Olympiastadionilla nähtiin keskiviikkona ottelu, jossa Matulan suosikkijoukkue Eintracht Frankfurt sai köniinsä Real Madridin voittaessa 2–0. Samalla espanjalaiset lisäsivät seuran voittamien pokaalien määrän 98:aan.

Ottelu oli nimensä mukaisesti Euroopan Super cup. Avauskokoonpanoista löytyi nimittäin pelaajia seitsemästä vanhan mantereen maasta. Hieman yllättäen vain yksi heistä oli espanjalainen (Real Madridin puolustaja Dani Carvajal). Saksalaisia oli avauksessa sentään viisi kappaletta.

Vaikka Super cup on Euroopan cupkilpailujen huipentumista vähiten arvostettu, sekin on nykyään spektaakkeli, joka kerää valtavan mediahuomion ja kiinnostaa yleisöä paikkakunnilla, jonne isompia otteluita ei saada. Osoituksena median kiinnostuksesta voi pitää sitä, että Super cupin tv-tuotanto ei mahtunut yli 300 miljoonalla eurolla remontoidulle Olympiastadionille, vaan käyttöön piti valjastaa viereisen Pallokentän alue, jonka nurmikentät menevät tapahtuman takia uusiksi.

Huuhkajien paluu Stadikalle on tuonut Suomeen kovatasoista futista, mutta Suomen maaotteluihin verrattuna Real Madridin ja Frankfurtin kohtaaminen oli monella tapaa eri tasolla. Madridin kuninkaalliset ovat maailman johtava seura, jonka organisaatio on hämmästyttävän kokoinen ja kannattajamäärä valtava. Helsinkiin heitä vaivautui ainoastaan pari tuhatta, mutta seuran oma tv-kanava tarjosi viihdettä kotimaahan jääneille.

Frankfurtin fanit saapuivat Suomeen sankoin joukoin, mikä on näkynyt Stadissa ja kuului illalla Stadionilla. Seuralla on yli 100 000 jäsentä ja monet heistä matkustavat vierasotteluihin pitämään hauskaa. Kaisaniemen puistossa oli keskiviikkona bileet, jossa pauhasi saksalainen musiikki ja lavalla vieraili haastateltavana vuoden 1960 Mestarien cupin loppuottelussa pelannut Dieter Stinka.

Stadionilla saksalaiskatsojat oli sijoitettu eteläpäätyyn, jossa riitti tunnelmaa loppuun asti. Suomalaisperheiden pienimmät iloitsivat äänimaisemasta, sillä he tunnistivat Peppi Pitkätossu -värssyn sävelellä hoilatun kannustuslaulun.

Mestarien liigassa tulevalla kaudella pelaava Frankfurt on panostanut vahvasti tulevaan kauteen, mutta avaus Bundesliigassa oli murheellinen, kun Bayern München jyräsi Eintrachtin maanrakoon lukemin 6–1. Kesän ykköshankinta Mario Götze oli vaikeuksissa ensimmäisessä pelissään ja sai aloittaa Helsingissä vaihtopenkillä.

Valmentaja Oliver Glasner pudotti nyt prässin alemmas ja saksalaiset onnistuivatkin pitämään ”Los Blancosin” ahtaalla puolen tunnin ajan. Frankfurt lähti terävästi vastahyökkäyksiin, ja sillä oli avausjaksolla kaksi mainiota maalipaikkaa japanilaisen Daichi Kamadan loistaessa keskikentällä.

Avausjaksoa oli pelattu 37. minuuttia, kun Madrid iski ensimmäisen kerran kunnon vauhdilla Frankfurtin selustaan. Vinicius Juniorin ja kapteeni Karim Benzeman yhteistyö tuotti maalipaikan. Sen Frankfurt selvitti, mutta tilannetta seuranneesta kulmapotkusta syntyi avausosuma. Benzema taisteli Toni Kroosin antaman kulman pääpallon päätyrajalle, josta Casemiro haki sen maalin edessä kytänneelle David Alaballe. Itävaltalaistoppari ohjasi pallon tyhjään maaliin.

Toiselle puoliajalle Madrid tuli levollisesti ja otti kentän haltuunsa. Modric ja kumppanit tarjosivat yleisölle muutaman sirkustempun, mikä sopii kauden avausmatsin luonteeseen.

Kun Frankfurt alkoi prässätä ylempää, valkopaidoille avautui mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, jotka ovat olleet olennainen osa valmentajaguru Carlo Ancelottin taktiikkaa. Muutaman kerran Madridin neljän miehen puolustuslinja haparoi, mutta saksalaiset eivät onnistuneet viimeistelyssä.

Tunnin pelin jälkeen kaksikko Vinicius–Benzema oli jälleen vauhdissa. Brassi tarjoili Benzemalle, joka tälläsi pallon maalivahti Kevin Trappin selän taakse.

Karim Benzema tälläsi Real Madridin illan toisen maalin.

Benzema palkittiin ennen ottelun Mestarien liigan viime kauden parhaana pelaajana. Perjantaina julkistetaan Kultaisen pallon eli Ballon d’Or -palkinnon ehdokkaat. Lopullinen valinta tehdään uuden kalenterin mukaan jo lähiviikkoina ja ranskalainen on vahva ehdokas maailman parhaan pelaajan tittelin voittajaksi.

Source Link is.fi