Banner Before Header

Red Bull joutuu F1-tuomariston kuultavaksi uusien todisteiden vuoksi – Max Verstappen aloitti kohutemppunsa puolustelun

Formulasirkus on siirtynyt täksi viikonlopuksi Qatariin, mutta varikolla puhutaan yhä viime sunnuntaisen Brasilian GP:n tapahtumista.

Kohun keskellä ovat mestaruudesta hurjaa kamppailua käyvät Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton.

Mercedes tiedotti tiistaina hakevansa uudelleenkäsittelyä kiistanalaiseen tilanteeseen, jossa Verstappen ajatti Hamiltonia radan ulkopuolelle britin yrittäessä ohitusta.

Kilpailun tuomaristo ei rangaissut Verstappenia kisassa tai sen jälkeen. Kansainvälisen autoliiton Fian on tarkoitus käsitellä asiaan torstaina Qatarissa. Molempien tallien edustajat on kutsuttu kuulemistilaisuuteen.

Max Verstappen on nyt puolustanut omaa toimintaansa Brasilian osakilpailun 48:nnen kierroksen kohutapahtumasta.

Autosportin mukaan hollantilaiskuskilta tiedusteltiin, tekisikö hän saman uudestaan.

– Kyllä. Kuskina uskon, että tiedämme täysin mitä saamme tehdä ja emme saa tehdä autossa, Verstappen vastasi.

– Me taistelimme tiukasti, jarrutimme myöhään mutkiin tultaessa, renkaamme olivat melko kuluneet. Jos olisin kääntynyt jyrkemmin vasemmalle, olisin vain pyörähtänyt ulos radalta, hän jatkoi.

– Sen vuoksi me olemme kuskeja. Me hallitsemme autojamme.

Mercedes perusteli uudelleenkäsittelyä tuoreella todistusaineistolla. Talli viittasi Verstappenin auton sisäkamerasta kuvattuun videoon, joka ei ollut tuomariston saatavilla vielä kilpailun aikana.

Lue lisää: Mercedes vaatii uutta tutkintaa Max Verstappenin kohu­tempusta – syynä tuore todiste

Verstappen kertoi Autosportille, ettei hän ole katsonut tuoretta videota. Hänen mielestään kyseessä oli vain kilpaa ajamiseen liittyvä, normaali kisatilanne.

– Minun ei tarvinnut katsoa videota, sillä minä ajoin sitä autoa. Tiedän tasan tarkkaan, mitä tapahtui.

Lewis Hamilton pääsi lopulta ohi Verstappenista ja voitti Brasilian GP:n. Verstappen oli toinen. Mikäli hän saisi viiden sekunnin aikasakon, jollainen vastaavista tapauksista on langetettu, hän putoisi kolmanneksi. Mercedeksen Valtteri Bottas tuli Brasiliassa maaliin vain runsaat kolme sekuntia Red Bullin kuljettajan jälkeen.

Verstappen ei vaikuttanut olevan huolissaan mahdollisesta rangaistuksesta.

– En edes mieti sitä. Ja jos (rangaistus tulee)…. se ei ole maailmanloppu. Mutta en odota niin käyvän, sillä mielestäni se oli reilua ja kovaa kilvanajoa kahden maailmanmestaruudesta taistelevan kuskin välillä, Verstappen kommentoi Autosportille.

Verstappen johtaa Hamiltonia neljällätoista pisteellä, kun kautta on ajamatta enää kolme osakilpailua. Mestaruustaistelu huipentuu Abu Dhabissa 12. joulukuuta.

Source Link is.fi