Banner Before Header

Rene Fasel laukoi taas erikoisia lausuntoja – suitsutti KHL:ää ja puolusti venäläisiä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja Rene Fasel on into piukeana syyskuun alussa alkaneesta KHL-kaudesta.

Sveitsiläinen kertoi venäläismedialle seuranneensa pelejä herkeämättä.

– Minun mielestäni Roman Rotenberg on ollut alkukauden paras valmentaja! Siitäkin huolimatta, vaikka Pietarin SKA hävisi Moskovan Dynamolle viime viikonloppuna. SKA:n ja Dynamon välinen kilpailuasetelman on todella siisti, Fasel hehkutti venäläissivusto Sport-Ekspressin mukaan.

Suomen ja Venäjän kaksoiskansalainen Rotenberg aloitti SKA:n valmentajana tammikuussa.

Fasel tunnetaan läheisistä väleistään Venäjän valtaapitäviin, myös Vladimir Putiniin. Hänen hämmensi Venäjä-mielisillä puheillaan viime keväänä sen jälkeen, kun maa oli hyökännyt Ukrainaan.

Maaliskuussa Faselin jopa väitettiin työllistyneen KHL:lle. Hän kiisti tiedot.

Lue lisää: Vladimir Putinin ystävä Rene Fasel joutuu tutkintaan – syynä toiminta Venäjällä

Faselin mielestä venäläisten olisi jo aika palata kansainvälisiin kiekkokaukaloihin.

– Haluaisin todella nähdä Venäjän maajoukkueen kansainvälisissä turnauksessa niin nopeasti kuin mahdollista. En toki tee päätöksiä mutta uskon, että venäläisten tilanne saattaa muuttua lähitulevaisuudessa, hän sanoi allhockey.ru-sivuston mukaan.

IIHF:n kongressi pidetään tällä viikolla Turkissa. Venäjän edustajat saavat osallistua kokoukseen etäyhteyksin.

– Olen erittäin huolissani venäläisistä urheilijoista ja toivon heidän pääsevän takaisin kaikkiin kisoihin kuten ennenkin. Ja että kaikki palaisi ennalleen, IIHF:ää vuosina 1994–2021 johtanut Fasel sanoi venäläissivustolle.

Faselin seuraaja Luc Tardif sanoi heti kongressin avauspuheenvuorossa torstaina, että venäläiset saavat palata turnauksiin vasta sitten, kun sota Ukrainassa on ohi.

Source Link is.fi