Banner Before Header

Rikkaalle miehelle kävi köpelösti – tili tyhjeni, kun ”helluntai­uskovaiset sisarukset” laittoivat ranttaliksi

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi varakkaita miehiä huijanneet rikolliset ehdollisiin ja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Vankeustuomioiden pituudet vaihtelivat kahden kuukauden sekä 2 vuoden ja 7 kuukauden välillä.

Hyväuskoiset ja varakkaat suomalaismiehet menettivät huijauksissa yhteensä noin 535 000 euroa.

Heinolalaismies menetti lähes koko omaisuutensa, noin 280 000 euroa.

Mies oli yksinäinen sekä vailla juttuseuraa hänen vaimonsa jouduttua hoitokotiin. Mies etsi uskovaista naiskumppania.

Mies tutustui netissä naiseen, joka otti tapaamiseen mukaan toisen miehen, ”helluntaiuskovaisen sisaruksensa”.

Mies ja nainen onnistuivat lypsämään ihastuneelta heinolalaismieheltä rahaa. Nainen lupautui uhrin kanssa naimisiinkin, mutta häitä ”jouduttiin” siirtämään koronan ja osin naisen sairastumisenkin takia.

Mies lainasi rahaa muun muassa Italiassa toimivan vaatefirman pyörittämiseen. Nainen väitti jopa, että hänen Helsingin asunnossaan olisi tapahtunut vesivahinko, jonka korjaamiseen menisi noin 80 000 euroa. Miestä painostettiin hankkimaan myös asuntovaunu. Yli 30 000 euroa meni, mutta vaunua ei näkynyt.

Oikeuden mukaan tuomitut käyttivät hyväkseen miehen hyväuskoisuutta, jonka takia hän oli helposti johdateltavissa ja hyväksikäytettävissä. Mies oli loppuun asti siinä uskossa, että pääsisi naisen kanssa naimisiin.

Myös kokkolalaismies menetti koko omaisuutensa ja ottamansa lainat. Hänen vahinkonsa oli yhteensä noin 255 000 euroa.

Rikolliset puijasivat miehen moneen perättömään liiketoimintaan. Perättömiin tonttikauppoihin meni 70 000 euroa.

Rikolliset houkuttelivat miehen sijoittamaan myös esimerkiksi Ähtärissä sijaitsevaan kahdeksan huoneiston kiinteistöön. Mies uskoi käytännössä arvottoman kiinteistön kehityssuunnitelmiin, ja 40 000 euroa meni.

Mies menetti myös kymmeniätuhansia euroja Kroatiaan sijoittuvassa öljytehdas­hankkeessa.

Pisimmät tuomiot saivat ”helluntaiuskovaisina sisaruksina” esiintyneet 54-vuotias Tarki Ilari Kangas sekä 39-vuotias Natja Pricilla Säde Palmroth.

Palmroth sai 2 vuoden ja 1 kuukauden vankeustuomion törkeästä petoksesta. Kangas sai 2 vuoden ja 7 kuukauden vankeustuomion kahdesta törkeästä petoksesta. Toisin kuin Palmroth, Kangas huiputti kumpaakin uhria.

Kokkolalaismiehen huiputtamiseen osallistui myös kolme muuta miestä. Yhden syyksi luettiin kaksi törkeää petosta, hän sai 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Kaksi muuta miestä sai törkeästä petoksesta reilun vuoden ehdolliset vankeustuomiot.

Käräjäoikeus tuomitsi myös kokkolalaismiehen rahaa pesseen naisen kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomitut joutuvat korvaamaan aiheuttamansa vahingon. Rikokset tapahtuivat vuosien 2017 ja 2022 välisenä aikana.

Pohjanmaan käräjäoikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Source Link is.fi