Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a382d20ee63c8a423c4e739641d207a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Roope Hintzin superketju liekeissä NHL:ssä – Erik Haula raivostui törkytempusta – Uutisalue

Roope Hintzin superketju liekeissä NHL:ssä – Erik Haula raivostui törkytempusta

Dallasin ykkösketju oli jälleen kerran joukkueen terävin – ja ainoa – syömähammas, kun Stars otti kotonaan 5–2-voiton Seattle Krakenista.

Ketjun nestori Joe Pavelski oli mukana kaikissa maaleissa tehoilla 2+3. Roope Hintz nakutti 1+2 ja Jason Robertson 1+1.

Kuten useita kertoja tällä kaudella aiemminkin, Hintzin ketju avasi maalihanansa heti ottelun ensimmäisessä vaihdossaan. Suomalaissentteri ohjasi kauden 14. maalinsa, kun pelikello oli ehtinyt käydä 50 sekuntia.

Erän lopussa Hintz tarjoili kahden miehen ylivoimalla Robertsonin 3–1-osuman, joka jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Dallasin suomalaisviisikosta tehoille ylsi myös kolme muuta pelaajaa. Pakkipari Miro Heiskanen ja Esa Lindell nappasivat syöttöpisteet mieheen, ja lopussa Jani Hakanpää laukoi omasta päästä illan viimeisen osuman tyhjiin.

Maali oli alakerran isännälle ensimmäinen Dallasin paidassa ja koko NHL-uran neljäs.

Vielä viimeisellä minuutilla Hakanpään maalin jälkeen Hintz tarjoili Pavelskille loistopaikan hattutemppuun, mutta Krakenin maalilla Philip Grubauer venyi paraatipelastukseen.

Tiukasti pudotuspelitaistossa oleva Dallas nousi voitolla 10. sijalle Läntisessä konferenssissa.

Joukkue on ollut läpi kauden ykkösketjunsa varassa. Hintzin johtama kolmikko on ollut Starsin ketjuista täysin omaa luokkaansa, ja se myös miehittää sisäisen pistepörssin kärkisijoja selvällä erolla muihin.

Pavelskilla on 33 ottelun jälkeen kasassa tehot 15+20=35, Robertsonilla 13+19=32 ja Hintzillä 14+12=26.

37-vuotias Pavelski on vauhdissa pitkän uransa tehokkaimpaan kauteen.

Bostonin voittokulku jatkuu

Joulutauon jälkeen kovassa vireessä palannut Boston Bruins löi kotonaan odotetusti heittopussi Montrealin. Loppulukemat olivat 5–1.

Kotiyleisön suuri sankari oli hattutempun tykittänyt Brad Marchand.

Bostonin Urho Vaakanainen ehti päätöserän alussa juhlia jo uransa ensimmäistä NHL-maalia, mutta suomalaispuolustajan osuma korjattiin ottelun jälkeen Curtis Lazarin nimiin, joka oli ohjannut Vaakanaisen viivalaukauksen sisään.

Alkukauden AHL:ssä pelannut Vaakanainen, 23, on ollut Bostonin riveissä kolmessa edellisessä ottelussa ja yltänyt jokaisessa tehopisteille (0+3).

Bostonin kakkosketju jäi tällä kertaa ilman tehoja, ja samalla katkesi Erik Haulan viiden ottelun pisteputki.

Näkymätön Haula ei kuitenkaan ottelussa ollut. Päätöserässä hän oli mukana rähisemässä pariinkin eri otteeseen.

Ensimmäinen kähinä syttyi liekkeihin, kun Montrealin Chris Wideman puski päällään Haulaa. Siitä porilainen veri kiehahti, ja Haula riepotteli raivoissaan jäähän kaatamaansa jenkkipakkia.

Widemania odottanevat jatkoseuraamukset rumasta tempusta.

Haula sai tilanteesta kaksiminuuttisen, mutta pian jäähyltä päästyään hän hankki vielä viisiminuuttisen tappelujäähyn heitettyään hanskat Montrealin Laurent Dauphinia vastaan, joka hetkeä aiemmin oli kolhaissut Bostonin maalivahtia Linus Ullmarkia.

Kovin pitkäkestoista tappelusta ei ehtinyt kuitenkaan muodostua, sillä Haula kaatui nopeasti jäähän, ja tuomarit säntäsivät väliin.

Seitsemän kuukauden tauon jälkeen Bostonin kokoonpanossa oli myös Tuukka Rask, mutta vielä vain luukkuvahdin roolissa.

Ottelun lopussa bostonilaisyleisö aloitti äänekkäät ”We want Tuukka” -huudot, mutta vielä seuran maalivahti-ikonia ei tolppien välissä päästy näkemään.

Päävalmentaja Bruce Cassidyn mukaan Raskin on tarkoitus olla joukkueen maalilla ensi yön ottelussa Philadelphiaa vastaan.

Keskiviikon NHL-kierros

Boston Bruins–Montreal Canadiens 5–1 (3–0, 1–1, 1–0) B: Urho Vaakanainen 1+0

Dallas Stars–Seattle Kraken 5–2 (3–1, 1–1, 1–0) D: Roope Hintz 1+2, Jani Hakanpää 1+0, Miro Heiskanen 0+1, Esa Lindell 0+1

Arizona Coyotes–Toronto Maple Leafs x–x (1–0, x–x, x–x)

Source Link is.fi