Ruotsalaistähdeltä hurjaa ryöpytystä – leimasi urheilupomon Venäjän urheilijoiden ”parhaaksi kaveriksi”

Ruotsalainen ampumahiihdon olympiavoittaja Sebastian Samuelsson antoi Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtajalle täyslaidallisen.

Samuelsson, 25, kertoi ruotsalaislehti Expressenille olevansa huolissaan Kansainvälisestä hiihtoliitto Fisistä ja KOK:sta nousseista äänistä, jotka pitävät venäläisten ja valkovenäläisten sulkemista urheiluareenoilta vääränä.

Erityisesti Samuelsson ryöpytti KOK:n saksalaista puheenjohtajaa Thomas Bachia.

– Hän on ollut Venäjän paras ystävä dopingskandaalin ja nyt sodan keskellä. Välillä mietin, mitä hän saa venäjämyönteisyydestään, johon hän aina palaa. Mielestäni se on todella omituista, Samuelsson tylytti.

Tomas Bachin puheet eivät ole Sebastian Samuelssonin mieleen.

Läheisistä väleistään Venäjän presidentti Vladimir Putiniin tunnettu Bach kertoi hiljattain, miten venäläiset voisivat päästä takaisin urheiluareenoille.

Bach sanoi, että sotaa vastustavat venäläisurheilijat voisivat palata kisoihin neutraalien värien alla. KOK:n pomon mukaan urheilua pitäisi käyttää rauhan, ei poliittisten kostojen välineenä.

Lue lisää: Venäläiset saivat yllättävän tarjouksen KOK:n isolta pomolta – näillä ehdoilla pääsevät nopeasti takaisin kilpailuihin

Pyeongchangin vuoden 2018 olympialaisissa viestikultaa juhlinut Samuelsson huomautti, että mikään ei ole muuttunut viime kevään jälkeen, jolloin venäläisurheilijat suljettiin kansainvälisistä kisoista.

Venäjä käy edelleen veristä hyökkäyssotaa naapurimaa Ukrainassa.

Samuelsson ei keksi mitään syytä, mikä oikeuttaisi venäläisten paluun urheilukentille.

– Kävi ilmi, että monet ulos jätetyt venäläisurheilijat puhuivat hyvin venäjämyönteisesti. He käyttivät urheilua levittääkseen propagandaansa.

Ruotsalaistähti piti ongelmallisena myös sitä, että venäläiset ja valkovenäläiset kisaisivat ukrainalaisten kanssa.

– Se näyttäisi oudolta. Tiedämme kuinka tärkeä propagandaväline urheilu on ja meidän on kannettava vastuumme.

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori tapasi Bachin tiistaina Lausannessa Sveitsissä. Vapaavuori kertoi Ylelle, ettei Bach ole toivottamassa sotaa käyvän maan urheilijoita vielä takaisin.

– Meillä oli yhteinen näkemys siitä, että kun Venäjän aggressio on jopa eskaloitumassa, niin tällä hetkellä ei ole aika keventää rajoituksia tai sanktioita, joita on olemassa, Vapaavuori kommentoi Ylelle.

Source Link is.fi