Banner Before Header

Ruotsalaistähti erikoisessa sopassa Venäjällä – sivustolta hurja väite

Ruotsalainen UFC-tähti Khamzat Chimaev on jumissa Venäjällä, brasilialainen Combat.com-sivusto väittää.

Brasililaismedian mukaan venäläisviranomaiset takavarikoivat Chimaevin passin Pietarissa. Tshetsheniassa syntyneen 28-vuotiaan vapaaottelutähden kerrottiin olleen matkalla synnyinseuduilleen tapaamaan sukulaisiaan.

Sivusto ei suoraan väittänyt, että osittaisen liikekannallepanon hiljattain julistanut Venäjä olisi pakkorekrytoimassa Chimaevia armeijaansa, mutta nosti asian esiin uutisessaan.

Asiasta uutisoi myös ruotsalaislehti Aftonbladet.

Chimaevin oli määrä matkustaa Venäjältä Brasiliaan jujutsu-tähti Fernando ”Terere” Augustosta kertovan elokuvan ensi-iltaan.

ESPN:n toimittaja Brett Okamoto twiittasi tiistaina puhuneensa Chimaevin managerin Majdi Shammasin kanssa.

Managerin mukaan uutiset Chimaevin passin takavarikoimisesta eivät pidä paikkaansa. Okamoto kertoi Shammasin sanoneen, että ottelija on Venäjällä, mutta hänellä ei olisi ongelmia matkustusrajoitusten kanssa.

Combate.comin mukaan Chimaevin tiimi taas olisi ottanut yhteyttä Ruotsin viranomaisiin ja pyytänyt apua vapaaottelijan palauttamisesta takaisin kotimaahansa.

Chimaev on asunut Ruotsissa vuodesta 2011 lähtien tultuaan maahan alunperin turvapaikanhakijana.

Sinikeltaisia edustava tähti on tunnettu läheisistä väleistään Tshetshenian presidenttiin Ramzat Kadyroviin. Yhteiskuvat pahamaineisen tshetsheenijohtajan ovat herättäneet pahennusta.

Kadyrovin johtamaa Venäjään kuuluvaa tasavaltaa on syytetty rikoksista ihmisyyttä vastaan, seksuaalivähemmistöjen vainoamisesta ja kidutuksesta.

Vladimir Putinin läheisenä liittolaisena tunnettua Kadyrovia on luonnehdittu ”Putinin verikoiraksi”.

Ammattilaisuransa vuonna 2018 aloittanut Chimaev on voittanut kaikki 12 otteluaan.

Syyskuussa hän peittosi Kevin Hollandin ensimmäisessä erässä UFC279-illassa.

Source Link is.fi