Banner Before Header

Ruotsalaistähti Frida Karlsson jättää Tour de Skin kesken – harmitteli myös Jessie Digginsin kisan pilaamista

Ruotsalaistähti Frida Karlsson sai tänään perinteisen sprintin erävaiheessa kolmen minuutin aikasakon Tour de Ski -kiertueelle.

Karlsson kaatoi erävaiheen alussa USA:n Jessie Digginsin kiilaamalla tämän eteen laskussa. Videon tilanteesta näet jutun pääkuvan paikalta.

Karlsson sai rikkeestään jo toisen varoituksen kuluvalla maailmancupin kaudella. Siitä syystä tämä sai aikarangaistuksen. Se taas sai Karlssonin tekemään päätöksen, että hän jättää koko kiertueen kesken.

– Kun sain tietää kolmen minuutin sakosta, on vain parempi lähteä kotiin, Karlsson sanoi Expressenille (siirryt toiseen palveluun).

Karlsson sai Digginsin kaatamisesta ja tämän sprinttikisan pilaamisesta kovaa kritiikkiä muun muassa norjalaiskilpailija Tiril Udnes Wengiltä.

Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Karlsson oli kisan jälkeen kyynelissä ja harmitteli töppäystään.

– En ole vielä puhunut Digginsille, mutta aion pyytää anteeksi. Se olisi tarpeeksi, että pilasin oman kisani, mutta ikävää, että pilasin toisenkin urheilijan kisan, Karlsson kommentoi Aftonbladetille.

Karlsson myönsi, että virhe oli täysin hänen. Hän yritti ohitusta liian ahtaasta raosta.

Frida Karlsson iloitsi perjantaina Tour de Skillä 10 kilometrin yhteislähdön kakkossijasta. Nyt kiertue kuitenkin saa jäädä kesken. Kuva: All Over Press

Karlssonia harmitti aikasakko, koska Tour oli ollut nousujohteinen. Maailmancupin kokonaiskisaa johtava Karlsson jäi Lenzerheidessa vapaan sprintissä karsintaan. 10 kilometrin väliaikalähdössä perinteisellä hän sijoittui viidenneksi ja 10 kilometrin vapaan yhteislähdössä toiseksi.

Nyt perinteisen sprintissä hänet diskattiin ja lisäksi tuli kolmen minuutin aikasakko, eli hän ei voi enää taistella hyvistä sijoituksista Tour de Ski -kiertueella. Siksi kotiin lähteminen on parempi vaihtoehto ajatellen myös tulevia olympialaisia.

– Omassa mielessäni istun jo lentokoneessa. Toivottavasti kotimatka on nopea, Karlsson totesi Expressenille.

Karlsson, 22, on voittanut kuusi MM-mitalia. Pekingissä helmikuussa hän tavoittelee uransa ensimmäisiä olympiamitaleja.

Lue lisää:

Source Link yle.fi