Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a2045b37ac5878ad4b9688e235e3c7e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsi valmis lähettämään sotilas­kouluttajia Ukrainaan – Uutisalue

Ruotsi valmis lähettämään sotilas­kouluttajia Ukrainaan

Baltian maat ehdottavat, että Ukrainaa avustettaisiin EU:n johtamalla sotilaskoulutusohjelmalla. Ruotsi voisi tarvittaessa lähettää puolustusvoimien upseereita kouluttajiksi.

Hultqvist antaa tuen Baltian ehdotukselle.

– Tämä olisi erittäin tärkeä keino korostaa EU:n pyrkimyksiä Ukrainan turvallisuuden ja suvereniteetin takaamiseen, totesi puolustusministeri SR:lle.

Lue lisää: Valko-Venäjän naapuri­maat varoittavat: Siirtolais­kriisi voi johtaa sotilaallisiin toimiin

Huoli Ukrainan tilanteesta on kasvanut kun Venäjän väitetään lisänneen joukkojaan Ukraina itärajalla sekä Valko-Venäjän siirtolaiskriisistä.

Hultqvist ei kommentoi tarkemmin, millainen Ruotsin panos sotilaskoulutustehtävään voisi olla.

– Juuri nyt katseet ovat Puolassa ja mitä sen rajoilla tapahtuu, ja siksi Ukrainan tilanne saattaa jäädä hieman varjoon. Mutta Ukraina on aina ajankohtainen ja meidän on voitava osoittaa heille tukemme.

Ruotsin puolustusvoimat ovat osallistuneet Kanadan johtamaan sotilaskoulutusoperaatio Unifieriin jo vuodesta 2018. Operaation tarkoituksena on kouluttaa Ukrainan hallinnon turvallisuusjoukkoja. Pohjoismaista mukana on myös Tanska.

Source Link is.fi