Banner Before Header

Ruotsin hiihtotähti ruoti kisaansa kirosanoin – yksi asia jäi kalvamaan: ”Typerästi tehty”

Ruotsin Ebba Andersson jäi maanantaina maastohiihdon Tour de Skin perinteisen hiihtotavan naisten 10 kilometrin yhteislähtökisassa neljänneksi. Venäjän Natalja Neprjajevan, Norjan Heidi Wengin ja Suomen Krista Pärmäkosken taakse jäänyt ruotsalainen ei antanut itselleen armoa kisan jälkeen.

– En saanut kisasta lainkaan sitä, mitä halusin. Tein huonon latuvalinnan ja hävisin tärkeitä metrejä. En saanut vauhtia. Tosi paskaa, Andersson tuhisi ruotsalaiselle Aftonbladetille.

Andersson sai kisan alussa vetoapua maannaiseltaan Johanna Hagströmiltä ja johti kilpailua kolmannella kierroksella, mutta taipui viimeisen kierroksen aikana neljänneksi.

– Tunsin oloni paljon voimakkaammaksi kuin tulos osoittaa. Olen todella vihainen itselleni. Se latuvalinta oli niin typerästi tehty, Andersson sanoi.

Andersson on ennen Tourin päätösnousua kokonaiskilpailussa toisena ennen Kerttu Niskasta ja Pärmäkoskea. Kokonaiskilpailua johtavan Neprjajevan johto Anderssoniin on minuutti ja 12 sekuntia.

– Ideana oli tiputtaa kovia hiihtäjiä kyydistä. Nyt kadun tekemääni valintaa. Minun täytyy vain yrittää säilyttää hyvä kilpailufiilikseni, Andersson sanoi.

Tour de Ski päättyy tiistaina maineikkaaseen loppunousuun. Viimeinen osuus on vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailu.

Source Link is.fi