Banner Before Header

Ruotsin olympiamitalitoivoa ei päästetty Helsinki-Vantaalla Pekingin koneeseen, ja siitä alkoi suuri seikkailu Helsingin myöhäisillassa

Ruotsin olympiajoukkueen mitalitoivoihin kuuluvan Alexandra Edebon matka Pekingiin sisälsi tarkoitettua pidemmän tauon Suomessa. Freestylen skicrossissa kilpailevaa Edebota ei nimittäin päästetty Helsinki-Vantaan lentokentällä Kiinaa kohti lähteneeseen lentokoneeseen.

Aftonbladetin verkkosivuilla asiasta kertova Edebo sanoo, että syy oli sairastetussa koronavirustaudissa. Edebo on sairastanut koronavirustaudin, mutta tieto ei ollut vielä päivittynyt QR-koodiin, joka tarkistetaan ennen Kiinaan lähtöä.

– Siitä seurasi dramaattiset 24 tuntia. Myöhään illalla oli pakko etsiä paikka, jossa saa Kiinan hyväksymän PCR-testin Helsingissä ja mennä sinne. Paikka oli auki tunnin ylimääräistä minun vuokseni, Edebo kertoi.

Sen jälkeen Edebon piti löytää hotelli ja odottaa testituloksen saapumista, jotta hän saisi sitä kautta QR-koodin vihreäksi.

Lopulta Edebo nousi aamuviideltä ja lähti ensimmäisellä mahdollisella koneella kohti Pekingiä, mutta matka täytyi tehdä Pariisin kautta. Jos Edebo ei olisi ehtinyt Pariisin koneeseen, hänen olisi pitänyt olla Suomessa kaksi päivää pidempään.

Edebo, 26, kilpailee Pekingissä torstaina. Kahdessa edellisessä maailmancupin kilpailussa ennen Pekingiä hän sijoittui toiseksi ja neljänneksi.

Source Link is.fi