Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e61fe80269b86deade9c6f4c2d2d27a9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Ruotsin salibandyn naisten Superfinaali toisinto viime vuodesta – neljä suomalaispelaajaa juhli liki 10 000 katsojan edessä – Uutisalue

Neljä suomalaispelaajaa juhlii naisten salibandyn Ruotsin mestaruutta. Oona ja Veera Kauppi, My Kippilä ja Tuulia Aho pääsivät juhlimaan mestaruutta Thorengruppenin paidassa, heidän seuransa kaataessa Pixbon maalein 5–4.

Myös Pixbon riveissä nähtiin suomalaisväriä, kun Laura Manninen ja Mia Karjalainen saivat kaulaansa hopeiset mitalit. Yli sata maaottelua pelannut Karjalainen, 34, on ilmoittanut päättävänsä mittavan peliuransa finaaliin.

Ruotsin Superfinaali pelattiin Tukholman Globen-hallissa, jossa uumajalaisseuran mestaruusjuhlia todisti yhteensä 9 859 silmäparia. Yleisömäärä on vakuuttava, sillä naisten Ruotsin loppuottelu palasi takaisin yleisön eteen kahden vuoden tauon jälkeen.

Ruotsin mestaruus on Thorengruppenille toinen putkeen. Västerbottenilainen salibandyseura kaatoi Pixbon myös edelliskaudella naisten loppuottelussa.

Suomalaiset pääsivät myös finaalissa tulossarakkeisiin. Oona Kauppi iski avauserässä Thorengruppenille ottelun toisen maalin, kun taas Manninen tarjoili Pixbon kavennusosuman viiden minuutin kuluttua. Pixbon Karjalainen antoi myös yhden maalisyötön ottelun kolmannessa erässä.

Mestaruuden vienyt Thurengruppen hallitsi ottelua ja maalintekoa toisen erän alkuun saakka. Uumajalaiset iskivät 4–1-lukemat tulostaululle, kunnes Pixbon Emma Stenberg toimitti pallon maalille ja se pomppi Thorengruppen-puolustuksen jaloista maaliin. Pixbon kiri toi joukkueen maaliin päähän vielä minuutti ennen kamppailun päätöstä, mutta se ei kantanut tasoitukseen asti.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi nousi kaksi maalia finaalissa Thorengruppenille laukonut Maja Viström, joka valittiin joulukuussa naisten MM-kisojen finaalissa ottelun parhaaksi. Tulitukea hän sai maalin ja kaksi syöttöä tehoilleelta Emelie Wibronilta, joka MM-finaalissa iski ratkaisevan jatkoaikamaalin Suomen verkkoon.

Ruotsin salibandyfinaali on myös tähtipelaajien unelmien täyttymys – Oona Kauppi odottaa superottelua: ”Edessä on uran isoin peli”

Naisten salibandymestaruus venyi seiskapeliin – Höynälä nousi TPS:n sankariksi jatkoajalla: ”Tullut kotona vähän sanomista, kun ei ole oikein osunut”

Salibandya viime vuodet hallinnut Tampereen Classic pelastui Ville Lastikan maaleilla – Juha Kivilehto voi tehdä historiaa: ”Säästeltiin häntä”