Banner Before Header

Ruotsin sitoutumaton kansanedustaja ilmoitti äänestävänsä tyhjää – oikeus­ministeri Johansson näyttäisi säilyttävän paikkansa

Sitoutumattoman kurditaustaisen kansanedustajan ilmoitus näyttäisi merkitsevän sitä, että oikeus- ja sisäministeri Morgan Johansson on saamassa parlamentilta äärimmäisen niukasti luottamuslauseen.

Kakabavehin äänestysaikeista uutisoi aamulla Ruotsin televisio SVT. Hän kertoi harkinneensa ratkaisuaan äärimmäisen tarkkaan.

Ruotsin valtiopäivät äänestää ministeri Johanssonin luottamuksesta kello 13 Suomen aikaa. Maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit, liberaalit ja ruotsidemokraatit esittävät epäluottamuslausetta sosiaalidemokraateista koostuvan hallituksen Johanssonille.

Luottamusäänestyksen taustalla ovat Ruotsissa tänä vuonna sattuneet useat ampumistapaukset ja rajut mellakat. Opposition mielestä ministeri Johansson ei ole ollut tehtäviensä tasalla.

Pääministeri Magdalena Andersson on ilmoittanut eroavansa, jos epäluottamuslause hänen puoluetoveriaan Johanssonia vastaan hyväksytään, joten koko hallituksen tulevaisuus on vaarassa.

Source Link is.fi