Banner Before Header

Ruotsissa on tekeillä kuninkaallisista kertova tv-sarja, jota on verrattu The Crowniin – tätä mieltä prinsessa Victoria on asiasta

Kruunupäiden historiaan ja sielunelämään perustuvasta suosikkisarjasta The Crownista kaavaillaan ruotsalaisversiota, paljastaa Svenska Dagbladet, joka kysyi mielipiteen asiaan maan kruununprinsessa Victorialta.

Prinsessan tuoreesta haastattelusta käy ilmi, ettei hän ole ajatuksesta innoissaan.

– Minua ei haittaisi, vaikka en esiintyisi koko sarjassa, Victoria toteaa lehdelle.

– Ehkä pysyttelen poissa koko kauden ajan, prinsessa sanoo naureskellen.

Lue lisää: Kuningas Kaarle Kustaan elämästä tehdään tv-sarja – luvassa ruotsalainen versio suositusta The Crownista

Ruotsin kuninkaallista perhettä käsittelevä tv-sarja kulkee ensi alkuun työnimellä Monarkia, ja se perustuu kirjailija Åsa Lantzin ideaan ja käsikirjoitukseen. Sarjassa käydään läpi Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan elämää varhaisesta lapsuudesta nykypäivään maan hallitsijana.

Tämän hetkisen suunnitelman mukaan sarjaa tehdään ainakin kahden kauden verran, joista ensimmäinen kestää oletettavasti kuuden jakson verran. Ensimmäisen jakson odotetaan saavan ensi-iltansa vielä tänä vuonna.

Draamasarjan takaa löytyy nimekäs ruotsalainen tuotantoyhtiö Filmlance, joka on tuottanut myös osan Beck-elokuvista. Lehtitietojen mukaan ohjelma olisi lopulta katsottavissa Cmore-palvelussa.

Kruununprinsessa Victoria sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa, ettei hänen tietoonsa ole kantautunut, kuka häntä näyttelee sarjassa.

Sarjan näyttelijöitä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta viime vuoden puolella idean luoda Åsa Lantz kertoi kaavailleensa kuningas Kaarle Kustaan rooliin näyttelijä Joel Kinnamania, joka tunnetaan myös elokuvasarjasta Johan Falk.

Lantz on tehnyt tutkimustyötä kuninkaan elämästä jo vuosien ajan. Hänen kerrotaan käyttävän sarjan käsikirjoittamisessa ennen näkemätöntä materiaalia kuninkaan lapsuudesta.

– Muiden kuninkaiden ja kuningattarien sanotaan vaikuttaneen maailman tapahtumiin. Meidän kuninkaamme historia on erilainen. Häntä ei ole nostettu huomion keskipisteeksi maailmalla, mutta hänen elämänsä on vähintään yhtä dramaattinen ja kiehtova. Ja monelle meistä aivan tuntematon, Lantz kuvaili projektia keväällä 2021.

Asiasta uutisoivat myös Aftonbladet ja Expressen.

Kaarle Kustaan yksityiselämästä ei juurikaan ole tihkunut tietoja julkisuuteen

Emmy-palkittu The Crown on yksi viime vuosien kohutuimmista tv-sarjoista, joka perehtyy brittihovin historiaan draaman keinoin. Sarja aloittaa pian viidennen tuotantokautensa, joka keskittyy prinsessa Dianan viimeisiin vuosiin.

Kaudella käsitellään muun muassa Dianan ja Charlesin avioeroa, sekä ”sydänten prinsessan” suhteita kirurgi Hasnat Khaniin ja liikemies Dodi Fayediin.

The Crownin näyttelijät ovat vaihtuneet tuotantokausien edetessä sitä mukaa, kun roolihahmot ikääntyvät. Viidennnellä kaudella prinsessa Dianaa näyttelee 30-vuotias australialainen Elizabeth Debicki ja Prinssi Charlesin roolissa nähdään 51-vuotias englantilainen Dominic West.

Lue lisää: Tässä ovat The Crownin uudet prinssi Charles ja prinsessa Diana – Netflix julkaisi mietteliäät kuvat kaksikosta

Viidennen tuotantokauden jälkeen on tulossa vielä kuudes, viimeinen tuotantokausi, jonka uskotaan käsittelevän muun muassa prinsessa Dianan traagista kuolemaa.

The Crown -sarjassa nähdyt juonenkäänteet perustuvat tosielämään, mutta vannoutuneet kuninkaallisfanit ovat myös kritisoineet sarjaa epätodenmukaisuuksista.

Brittihovin jäsenet eivät ole kertoneet suoranaisesti katsoneensa sarjaa, mutta tietävät kyllä, mistä siitä on kyse. Prinssi Harry kommentoi ohjelmaa viimeksi viime vuoden alussa The Late Late Show with James Corden -keskusteluohjelmassa.

– Sarja on fiktiota, mutta perustuu löyhästi totuuteen. Se ei tietenkään anna tarkkaa kuvaa, mutta antaa karkean käsityksen siitä elämäntavasta. Ja siitä, millaisia paineita se asettaa, kun velvollisuudet ja julkinen palvelu menevät perheen ja kaiken muun edelle, ja mitä siitä voi seurata, Harry sanoi ohjelmassa.

Source Link is.fi