Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7452b730127689025d6644ff3d03f605, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
S-marketin henkilökuntaa piinannut mies määrättiin 7 566 euron korvauksiin – seurasi, uhkaili ja häiriköi työntekijöitä vuosikausia – Uutisalue

S-marketin henkilökuntaa piinannut mies määrättiin 7 566 euron korvauksiin – seurasi, uhkaili ja häiriköi työntekijöitä vuosikausia

S-marketin kahden naistyöntekijän uhkaaminen ja marketin työntekijäksi luulemansa naisen vainoaminen on käynyt kalliiksi 57-vuotiaalle pohjoiskarjalaiselle miehelle. Hän ei saa jutussa jatkokäsittelylupaa Itä-Suomen hovioikeudelta. Käräjäoikeus tuomitsi miehen yhteensä 7 566 euron korvauksiin kiusatuille naisille.

57-vuotias mies on ollut jo yli kolmen vuoden ajan törmäyskurssilla paikallisen S-marketin kanssa. Vihanpito alkoi 2018, jolloin miehen kohdistui näpistysepäily, jota hän piti väärinkäsityksenä.

Hieman myöhemmin miehelle myytiin marketissa pilaantuneita banaaneja. S-market yritti turhaan lepytellä miestä kahden viikon ilmaisilla banaaneilla.

Mies aloitti marketin henkilökunnan uutteran uhkailemisen, seurailun ja muun häiriköinnin. Tilanne tulehtui niin pahaksi, että Pohjois-Karjalan käräjäoikeus antoi viime vuoden huhtikuussa harvinaisen tuomion, jolla mies määrättiin vuodeksi laajennettuun lähestymiskieltoon marketin koko henkilökunnan eli 22 ihmisen suojaksi.

Lue lisää: Mies tuomittiin S-marketin koko henkilö­kunnan lähestymis­kieltoon – uhkaili nais­myyjää ”kylmäksi laittamisella” ja savu­pommilla

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime elokuussa kolmesta laittomasta uhkauksesta, vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 180 euron oheissakkoihin.

Oikeus katsoi näytetyksi, että mies oli ennen lähestymiskieltoa syyttänyt kassalla työskennellyttä naista valheellisten väitteiden levittämisestä. Mies oli luvannut, että naisen hymy tulee hyytymään, kun hän joutuu miehen käsittelyyn.

Toinen työntekijä oli tullut asioimaan markettiin vapaa-ajallaan lapsensa kanssa. Mies oli tullut tivaamaan naiselta anteeksipyyntöä.

Mies ilmoitti jakaneensa naisen kuvaa jengiläisille, jotka tulevat kuulemma hoitelemaan naisen. Mies oli uhannut naista myös jouluisella savupommilla.

Kun lähestymiskielto oli jo määrätty, mies oli autoillut toistuvasti naisen kodin ohitse.

Mies oli myös ryhtynyt vainoamaan naista, jota hän virheellisesti luuli marketin työntekijäksi. Mies pyöri naisen kodin luona, vilkutteli valoja ja näytti naisen kohdatessaan kaulankatkaisumerkkiä.

Mies väitti oikeudessa tarkkailleensa naisen kotitaloa, koska hän etsi mallia oman talonsa remontille. Mies kiisti kaikki muutkin syytökset.

Käräjäoikeus velvoitti 57-vuotiaan miehen korvaamaan kassalla uhkaamalleen naiselle tilapäisestä haitasta 300 euroa, henkisestä kärsimyksestä 700 euroa, asianosaiskuluja 50 euroa ja oikeuskuluja 2 083 euroa.

Toiselle marketin työntekijälle tuomitun on maksettava henkisistä kärsimyksistä 2 300 euroa, asianosaiskuluista 50 euroa sekä oikeuskuluja 2 083 euroa.

Mies vaati hovioikeudelta ensisijaisesti syytteiden ja niihin liittyvien vaatimusten hylkäämistä. Toissijaisena vaatimuksena oli rangaistuksen lieventäminen sakkorangaistukseksi ja vahingonkorvausten alentaminen.

Käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi, sillä hovioikeus ei myönnä miehelle jatkokäsittelylupaa.

Source Link is.fi