Banner Before Header

S-ryhmän uutuusmyymälä Tampereen ydinkeskustaan –edessä todellinen mullistus

Tampereen Sokoksen kesällä alkanut kokonaisuudistus on saavuttanut puolivälin. Kadun päällisen neljän kerroksen osalta kauppakiinteistöä viimeistellään loppuvuosi, mutta vuoden vaihduttua alkaa sitten todellinen mullistus.

Perinteinen Sokos aloittaa muodonmuutoksensa, jonka jälkeen klassinen tavaratalo onkin osin Prisma-hypermarket. Jättimäiset Prismat sijoitetaan normaalisti isompien kaupunkien laitamille, mutta nyt ketju iskee cityelämän ytimeen.

Maanpäällinen Sokos jatkaa remontin jälkeen entisellään. Isompi mullistus koskee kellarikerroksia.

Kombinaatio on suomalaisittain uniikki ”city-Sokos-Prisma”. Lähimmäksi tulevaa uudistusta S-ryhmä on päässyt aiemmin Lahden keskustassa, jossa S-Market Syke muuttui Prisma Sykkeeksi maaliskuussa 2021.

Tampereen versiossa Sokos pysyy kuitenkin paikoillaan – katutasolla ja sen yläpuolella. Kauneuden, muodin ja kodin osastot eivät prismoitu.

Maan alla kaikki on jatkossa toisin – eli Prismaa kahden kerroksen verran. Se taas tietää menoa arvostetulle –1-kerroksessa nykyisin toimivalle Sokos Herkku -ruokakaupalle ainakin sen nykymuodossaan.

Täydellisesti Herkkua ei kuitenkaan haudata. Ruokaa saa jatkossa samaan tilaan rakennettavassa Prisman päivittäistavarakaupassa.

– Sokos Herkun huikeat ammattilaisemme jatkavat Prisman vihreissä, uudistuksesta vastaava hankepäällikkö Mikko Korpela Pirkanmaan Osuuskaupasta lupaa.

– Tarkoitus on, että ruokakauppa pystytään pitämään auki koko muutostöiden ajan.

Sokos Herkkuun ehti vielä noin vuoden ajan. Ruokaosastoa pyritään pitämään auki remontista huolimatta.

Kerrosta alemmaksi, –2-kerrokseen, tulee Prisman käyttötavaraosasto. Nykyisin kerroksessa toimii muun muassa Posti.

– Asiointia helpottamaan Prismaan on tulossa oma suora sisäänkäyntinsä Hämeenkadun puolelle ja uudet kävelyportaat Hallituskadun puolelle.

Kyseessä tulee olemaan Pirkanmaan kymmenes ja Tampereen neljäs Prisma.

Lue lisää: Tampereen keskustan vähittäiskauppa murroksessa – kaksi kerrosta hypermarkettia liki 50-vuotiaan herkkukaupan tilalle

Mikäli remontti etenee suunnitellusti, Prisman avajaisia juhlitaan syksyllä 2023. Korpelan mukaan tavoitepäivämäärä on perjantai 29. syyskuuta. Aikaa on siis tasan vuosi.

Tulevasta Prisma-ruokakaupasta purtavaa löytää hyllyjen ja palvelutiskin lisäksi kahdesta ravintolasta, Evinistä ja Golden Unicornista. Lisäksi Sokoksen Prismaan on luvassa Fazer Myymäläleipomo.

Lue lisää: Legendaarinen hotelli avaa ovensa jättiremontin jälkeen Tampereella – samalla Rosso palaa kaupunkiin

Source Link is.fi