Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6fb15391776b4627f8730bc8ea2c3bbe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sää lämpenee selvästi – pian hätyytellään helle­rajaa – Uutisalue

Sää lämpenee selvästi – pian hätyytellään helle­rajaa

Suomalaiset viettävät lakkiaisviikonloppua tutuksi tulleessa koleassa ja sateisessa säässä, mutta ensi viikolla tunnelma muuttuu.

Sää lämpenee selvästi ja loppuviikolla monella paikkakunnalla hätyytellään hellerajaa.

– Tulee kesäisen lämmintä, sääpalvelu Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr vahvistaa.

Föhr kuitenkin oikoo, ettei tämänkään viikon loppu ole varsinaisesti kolea. Ilmamassa on lämmin, mutta kuurosateet viilentävät ilmaa.

– Ei ilmamassa ole tähänkään asti ollut mitenkään kylmä. Kyse on vain siitä, että pilvisyys ja kuurosateet ovat niin yleisiä ja runsaita, ettei aurinko ole päässyt paistamaan.

Heti kun aurinkoa vähänkin näkyy, lämpötila nousee.

Maanantaina maahan valahtaa viileää ilmamassaa, mutta koska maan etelä- ja länsiosassa on hyvin aurinkoinen tilanne, sää ei tunnu viileältä verrattuna viime päiviin.

Föhrin mukaan maanantai voi olla vielä hieman kolea, mutta sen jälkeen ilmatila alkaa pikku hiljaa lämmetä. Ensi viikon lopulla häämöttää jo helteen mahdollisuus.

– Helteen mahdollisuus kasvaa loppuviikkoa kohti.

Helteistä säätä onkin näillä näkymin luvassa ensi viikon viikonloppuna. Föhr kuitenkin muistuttaa, että niin sanottuja helleputkia ei varmasti pysty ennustamaan.

Suomessa helleraja on 25,1 asteessa. Viikon aikana hellelukemia mitataan todennäköisesti yksittäisillä paikkakunnilla valtakunnallisen paistattelun sijaan, Föhr sanoo.

Helle saapuu Suomeen klassisesta suunnasta lounaasta, läntisestä Euroopasta.

Source Link is.fi