Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_490907f0a4a27cad32ccfadcba2b7b6d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saarikolta kuitti Marinin kritiikkiä herättäneestä twiitistä: ”Itse en ole koskaan kuulunut näiden ajattelijoiden joukkoon” – Uutisalue

Saarikolta kuitti Marinin kritiikkiä herättäneestä twiitistä: ”Itse en ole koskaan kuulunut näiden ajattelijoiden joukkoon”

Pääministeri Sanna Marin (sd) jakoi viikonloppuna Twitter-tilillään keskuspankkien toimintaa kritisoivan twiitin: ”Vallitsevissa rahapolitiikan ideoissa on jotain pahasti vialla, kun keskuspankit suojelevat uskottavuuttaan ajamalla taloudet taantumaan.”

Twiitti oli lainaus Helsingin yliopiston poliittisen talouden väitöskirjatutkijan Antti Ronkaisen blogista Suomen Kuvalehdessä, ja Marinin twiitti on herättänyt laajalti kritiikkiä.

Lue lisää: Sanna Marinin päivitys keskus­pankkien toiminnasta kerää kritiikkiä – professori: ”Nyt menee pieleen”

IS kysyi valtiovarainministeri Annika Saarikolta (kesk), mitä hän ajatteli Marinin twiitistä.

– Sellaiset talousajattelijat, jotka jo ehättivät 2010-luvulla kuvittelemaan, että velalla ei olisi mitään väliä, joutuvat kenties peruuttamaan näkemyksistään, Saarikko vastasi euroryhmän jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

– Itse on ole koskaan kuulunut näiden ajattelijoiden joukkoon, Saarikko lisäsi.

Saarikko totesi, että Euroopan keskuspankille (EKP) on annettu itsenäinen ja riippumaton tehtävä, jota tulee kunnioittaa. EKP:n ydintehtävä on hintavakaus, joka nojaa tavoitteeseen noin kahden prosentin inflaatiotasosta.

– Siitä ollaan nyt kaukana ja arvelen, että vielä enemmän keskustelua herättäisi, jos EKP ei juuri nyt tekisi yhtään mitään. Eli he toteuttavat tällä hetkellä tehtäväänsä.

Lue lisää: Etlan Kangasharju kauhistui Marinin keskuspankkitwiittiä – ”jatkaa samaa linjaa, mitä tämä hallitus on muutenkin tehnyt ”

Saarikko lisäsi, että kun inflaation juurisyy on pitkälti energian hinnoissa, pelkästään korkopolitiikalla ei pystytä tilannetta ratkaisemaan.

– Tämän tilanteen juurisyy on Venäjän aloittama sota, ei Euroopan keskuspankin korkopolitiikka.

Saarikko sanoi, ettei hän ole tunnistanut esimerkiksi EU:n valtiovarainministerien keskuudessa kritiikkiä EKP:n korkopolitiikkaa kohtaan.

– Euroryhmän pöydässä kukin tuntee tehtävänsä ja paikkansa. EKP:lla on oma itsenäinen, riippumaton roolinsa ja meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että valtiot toimillaan eivät syventäisi inflaatiokierrettä.

Saarikko sanoi, että jälkikäteen voidaan arvioida, olisiko EKP:n pitänyt ryhtyä toimiin jo aiemmin, kun pitkään käytettiin puheenvuoroja inflaation väliaikaisuudesta.

Saarikko osallistui maanantaina euroryhmän kokoukseen Luxemburgissa.

Source Link is.fi