Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e83511a26d03b8ef5afeb6cf03a58360, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sähkön hinnassa tapahtuu käänne maanantaina – Uutisalue

Sähkön hinnassa tapahtuu käänne maanantaina

Maanantaina pörssisähkö maksaa selvästi enemmän kuin sunnuntaina.

Pörssisähkön hinta nousee arjen alkaessa viikonlopun jälkeen.

Pohjoismaisessa sähköpörssi Nordpoolissa sähkön keskihinta ilman arvonlisäveroa on maanantaina 15,6 senttiä kilowattitunnilta, kun keskihinta sunnuntaina on 10,5 senttiä.

Ylimmillään hinta käy maanantaina kello 16–17, jolloin se pomppaa 26,3 senttiin kilowattitunnilta, mutta laskee iltaa kohden. Myös aamupäivällä kello 8–11 veroton hinta on yli 20 senttiä. Kello 20 jälkeen hinta pysyttelee 13 sentin alapuolella.

Lue lisää: Hyytävä kylmyys uhkaa – näin voi käydä sähkön hinnalle

Pakkanen vaikuttaa sähkön hintoihin, koska sähköllä lämmitetään paljon ja kysyntä nousee. Myös tuulisuus heiluttaa hintoja. Ilmatieteen laitos ennustaa, että maanantaina suuressa osassa Suomea pakkasta on hieman päälle kymmenen astetta ja tuuli on pääosin maltillista.

Ilta-Sanomat seuraa pörssisähkön hintaa päivittäin. Alla oleva grafiikka päivittyy automaattisesti.

Grafiikassa on mukana arvonlisävero, mutta ei sähköyhtiön perimää marginaalia. Seuraavan päivän spot-hinnat julkaistaan sähköpörssi Nordpoolissa noin kello 14.

Hinta määräytyy tunneittain sähköpörssissä tarjonnan ja kysynnän perusteella.

Source Link is.fi