Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7b9cdccc7d858bcea6229b111b9360e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sähkön hinta yhä varsin korkealla – kireillä pakkasilla voi tulla vielä uusia hintapiikkejä – Uutisalue

Sähkön hinta yhä varsin korkealla – kireillä pakkasilla voi tulla vielä uusia hintapiikkejä

Sähkön tukkuhinta nousi viime vuonna uuteen ennätykseen. Loppuvuoden poikkeusolosuhteet sähkömarkkinoilla nostivat vuoden 2021 keskihinnan 72 euroon, kun sähkön keskimääräinen tukkuhinta on vaihdellut 30–50 euron välillä megawattitunnilta, kertoo Energiateollisuus ry. Etujärjestö julkisti tänään sähkön vuositilastot viime vuodelta.

Lue lisää: Hurja ero sähkön hinnassa: Näin paljon pörssisähkö pomppasi vuodessa

Tukkuhinta määräytyy pohjoismaisessa sähköpörssissä.

– Tukkuhinnat ovat nyt olleet ennennäkemättömän korkealla pitkän aikaa. Kyse ei ole tehon riittävyydestä, vaan yhteiseurooppalaisesta ilmiöstä, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä sanoo tiedotteessa.

Vuoden aikana ei kuitenkaan tullut tilanteita, joissa sähkötehon riittävyys olisi ollut vaarassa.

– Nyt hinnat ovat edelleen varsin korkeat ja on mahdollista, että kireiden pakkasten aikaan tulee vielä uusia hintapiikkejä, Leskelä jatkaa.

Sähkönkulutus palasi viime vuonna koronaa edeltävälle tasolle. Kulutusta nosti osaltaan kylmä talvisää sekä kevätpuolella että joulukuussa. Myös teollisuuden sähkönkäyttö kasvoi, mikä johtui koronaelvytyksen aiheuttamasta noususuhdanteesta.

Source Link is.fi