Banner Before Header

Sähkö­potku­lautailija kaatoi 81-vuotiaan katuun Tampereella

Tampereen keskustassa sähköpotkulaudalla eli niin sanotulla skuutilla iäkkääseen naiseen törmännyt mies on todettu syylliseksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja näpistykseen. Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi miehelle 35 päiväsakon rangaistuksen.

Päiväsakon määrään vaikutti pieniltä osin myös miehen syyksi luettu näpistys. Maksettavaa nyt 38 vuoden ikäiselle miehelle tuli 210 euroa.

Rajun törmäyksen voimasta katuun kaatunut, tapahtuma-aikaan 81-vuotias nainen sai lievän aivovamman, muistiaukon, tikkausta vaatineen haavan ja ruhjetta otsaan sekä ruhjevamman olkavarteen.

Rikos tapahtui viime vuoden elokuussa Tampereen pääväyliin kuuluvalla Itsenäisyydenkadulla Tammelan kaupunginosassa. Todistaja näki kohti kirpputoria kävelemässä olleen naisen ja heti sen jälkeen kovaa vauhtia katukäytävällä kulkeneen sähköpotkulaudan, jossa oli kuljettajan lisäksi toinen henkilö kyydissä.

Pian seurasi törmäys. Todistajan mukaan ehkä noin 20 kilometrin tuntivauhtia edenneen sähköpotkulaudan vauhti ei hidastunut lainkaan ennen osumaa.

Skuuttikuski väitti ajaneensa noin 15 kilometrin tuntivauhtia ja naisen kääntyneen hänen eteensä. Todistajan mukaan nainen oli kuitenkin kävellyt hyvin rauhallisesti ilman äkkiliikkeitä.

Kadulla oli todistajan mukaan paljon ihmisiä.

Tieliikennelain mukaan sähköpotkulautailijan on annettava jalankulkijalle esteetön kulku. Oikeus katsoikin skuuttikuskin toimineen tilanteessa huolimattomasti ja aiheuttaneen näin naisen vammat.

Nainen ei onnekseen saanut kovasta tällistä huolimatta vakavia pitkäaikaisia seurauksia. Olkapäähän jäi kuitenkin päivittäistä toimintaa haittaava liikerajoitus ja kipua ääriasennossa.

Skuuttikuski joutuu korvaamaan naiselle 2 200 euroa kipukorvauksia, runsaat sata euroa sairaanhoito- ja lääkekuluja sekä lähes 600 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Source Link is.fi