Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_42063c7cac8dc66839d015be617aa34b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksan kerrotaan valmistelevan hätäapua nyt alueellisille energiayhtiöille – Uutisalue

Saksan kerrotaan valmistelevan hätäapua nyt alueellisille energiayhtiöille

Saksan liittohallitus puuhaa pikaisen taloudellisen tuen antamisesta maan lukuisille alueellisille energiayhtiöille, jotka kamppailevat kaasun kallistumisen nostamien tuotantokustannusten kanssa.

Asiasta kertovat useat lähteet uutistoimisto Bloombergille.

Taloudellisen tuen tarpeessa on satoja alueellisia energiayhtiöitä, jotka toimittavat lämpöä ja vettä kotitalouksille ja yrityksille. Yhtiöt ovat vedonneet avun saamiseksi liittohallitukseen, joka juuri on saanut kokoon peräti 29 miljardin euron pelastuspaketin energiajätti Uniperille.

Alueellisia energiayhtiöitä edustavan VKU:n toiminnanjohtaja Ingbert Liebing on jo aiemmin varoittanut yhtiöiden konkurssiuhasta ja sanoo nyt, että tuen tarve saattaa olla kymmeniä miljardeja euroja.

– Onko kyse kymmenestä, kahdestakymmenestä vai kolmestakymmenestä miljardista, on yhdentekevää. Tärkeintä on, että liittohallitus tajuaa toiminnan tarpeen, hän sanoo Bloombergille.

Saksan liittohallituksen keskustelut osavaltioiden kanssa ovat vasta alkuvaiheessaan, mutta ensi vaiheessa kyse on ”likviditeetistä” kaasuostojen turvaamiseksi, uutistoimiston lähteet kertovat.

Saksan talousministeriö vahvistaa keskusteluja osavaltioiden kanssa käytävän paikallishallintoa koskevista asioista, mutta ei tarkenna niiden laatua.

Saksan runsaat 900 Stadtwerkenä tunnettua julkisen palvelun yhtiötä toimittavat kaksi kolmannesta maan käyttämästä kaasusta sekä usein huolehtivat myös vesi- ja jätehuollosta.

Source Link is.fi