Salibandyn finaalitrilleri kääntyi tamperelaisjuhliksi – Classic nappasi kuudennen Suomen cupinsa, jatkoajalla tapahtunut törmäystilanne puhututtaa

Tampereen Classic on miesten salibandyn Suomen cupin voittaja. Classic voitti Seinäjoen Peliveljet jännittävässä loppuottelussa jatkoajalla lukemin 5–4.

Finaali ratkesi vasta jatkoajalla tulleeseen tilanteeseen, jossa SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvo törmäsi alueensa nurkkaan tulleeseen Classicin maalivahti Oskar Sillanpäähän. Pelto-Arvo sai tilanteesta viisiminuuttisen väkivaltaisuudesta.

Katso video törmäystilanteesta jutun pääkuvasta painamalla.

Tilanne herätti keskustelua kamppailun aikana ja sen jälkeen.

– Ikävä törmäys. Pelto-Arvo lähti syvään menneeseen palloon juoksemaan, eikä huomannut, että maalivahti lähti myös tavoittelemaan palloa. Siitä seurasi tuo törmäys, Yle Urheilun asiantuntija Perttu Kytöhonka arvioi selostamosta tilannetta sen tapahduttua tuoreeltaan.

Classic kiitti tästä ylivoimamahdollisuudesta. Ylivoimaa ennätti kulua vain 49 sekuntia kun Nico Salo syötti ja Mikko Leikkanen pommitti kamppailun ratkaisseen maalin.

Näet Leikkasen voittomaalin alla olevalta videolta.

Törmäystilanne herätti runsasta keskustelua varsinkin sosiaalisessa mediassa ottelun jälkeenkin. Erityisesti se, oliko pallo vielä Pelto-Arvon pelattavissa kontaktin syntyessä herätti pohdintaa.

Salibandyliitto tviittasi, että sen erotuomarivaliokunta aikoo käsitellä maalivahteihin kohdistuvien kontaktitilanteiden erotuomarikoulutusohjetta maanantaina ja finaalin tilanteen olevan myös käsiteltävänä. Liiton tviitistä ei selvinnyt, oliko koulutusohjeen käsittelyn tarkoitus olla jo alustavasti tulevana maanantaina.

Erityisen tiivis taistelu

Suomen cup on tamperelaisseuralle sen historian kuudes miesten puolella.

– Hyvät tunnelmat totta kai, Classicin Eemeli Akola kommentoi Salibandyliiton tiedotteessa.

– Tiukka matsi, SPV antoi todella tiukan vastuksen ja heitä vastaan on joka kerta kuumia ja kiihkeitä kohtaamisia, joissa mennään lujaa ja sattuu ja tapahtuu. Klassinen klisee, mutta nyt kääntyi näin ja olen tosi ylpeä joukkueesta.

Kamppailu olikin läpeensä tiukka. Classic pelastautui jatkoajalle viime metreillä. Loppuottelu näytti menevän SPV:lle, mutta tamperelaisten Oskari Heikkilä onnistui viimeistelemään tasoituksen kolmannen erän päätösminuutilla.

Katso Heikkilän tasoitusmaali alla olevalta videolta.

Vain pienen hengähdyksen jälkeen tapahtuikin jäähyyn johtanut tilanne ja sitä seurannut voittomaali.

Kamppailu oli muutenkin odotetun tasainen. Molemmat joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella olivat päättyneet yhden maalin erolla ja kumpikin oli saanut toisesta yhden päänahan.

Salibandyn Suomen cupin finaalit jatkuvat sunnuntaina naisten puolella. Finaalissa kohtaavat Turun Palloseura ja Porvoon Salibandyseura. PSS kaatoi välierissä EräViikingit 4-3 ja TPS Classicin 7-3. Ottelu nähdään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 18.55 alkaen.

Source Link yle.fi