Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8f6bf8ad8a08c628a5e2247fe6050a87, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Salomonsaarilla mellakoitsijat yrittävät kaataa hallitusta – Australia lähettää rauhanturvaajia – Uutisalue

Salomonsaarilla mellakoitsijat yrittävät kaataa hallitusta – Australia lähettää rauhanturvaajia

Tyynenmeren saarivaltiossa Salomonsaarilla hallintoa vastustavat väkivaltaiset mellakat kiihtyivät torstaina. Useita kauppoja ryöstettiin ja rakennuksia sytytettiin palamaan saarten pääkaupungissa Honiarassa.

Hallitus määräsi Honiaraan keskiviikkona sulkutilan mielenosoitusten puhjettua, mutta väkijoukot ovat uhmanneet sitä ja jatkaneet mellakointia.

Australian pääministeri Scott Morrison kertoi lähettävänsä Salomonsaarille poliiseja ja rauhanturvajoukkoja. Hieman yli sadan poliisin ja sotilaan operaation odotetaan kestävän muutaman viikon.

Morrison sanoi, että Australian joukot eivät yritä ratkaista konfliktia, vaan keskittyvät rauhan palauttamiseen.

Taustalla on jännitteitä Salomonsaarten runsasväkisimmän saaren Malaitan asukkaiden ja Guadalcanalin saaren keskushallinnon välillä. Malaitalaisia on matkustanut pääkaupunkiin osoittamaan mieltään muun muassa toteutumattomista infrastruktuurilupauksista.

Source Link is.fi